Kesah Ramadhan..

Posted by Syafarah Friday, September 25, 2009 Posted under -

salam sume..

alhamdulillah.. dah ade gambaq!

Mola-mola, kite kene kemas-kemas dulu. nak raye le katekan..
haa, kotak kurma tu bukan sebarang kotak, barang-barang dalam tuh ada bekas-bekas pasir bumi anbiya' tuh. syukran kepade yang berkenaan :).
hehee, wallpaper tuh, zinnirah (anak kak fad) ske gile. kalo ade orang masuk bilik ni je, mesti kate tempat ni la paling tadika. hahahaa.. eh, jangan tatau, kaler kunin insyaAllah tingkatkan keghairahan mental.. lagi nak study le orang kate.
nak tengok ape yang orang tempat ni study? moh tengok kat bawah:

haaa, study tu la.. cite jepun.. nguahaa.. mei-chan no shitsuji. ala.. kenkadang nak layan jugak kan.. kan?
belakang tu piale pusingan debat fakulti. berape tahun ntah berabuk kat tempat ana ni. depa tanak amek balik ka??

papan kenyataan.. tema kunin kuren bejaye.. golden-golden leh masuk gak kan..
ske yang shaldon pot (kaler biru tuh). wangi sangat.. try it! (berape banyak iklan dah dalam blog neh..)

ni namenye rak penipu.. sebab ape? buku-buku dalam ni terselindung daripada pandangan orang ramai. buku-buku tarbiyyah ateh skali.. campur ngan beberape bijik manga.. hehehee.. tu le pentingnye pintu-pintu tuh..

kat ateh meja, ni ade supplement mak bagi.
"hang makan. jangan tak makan. membazir ja duit kalo tak makan."
huhuuu.. insyaAllah mak.. makan.... dun wori..

ni tags kesayangan.. aktiviti n programs joined from first sampai second year. 3rd year ade beberapa helai.. final year nih? kasi chan adek-adek lak wat program.. hehee.. retired jap..
kalo perati btoi-btoi, ade tag konsert rabbani.. tu 4 bulan sebelum peginye Allahyarham ustaz asri......

haa, ni kat katil lak.. saje tampal nih.. nak peringat sebelum tido.
10 muwasofat tarbiyyah.. adeh.. dalam kertas tu cukup la.. tapi bile nak lengkap dalam diri ku ineh??
yang ateh tuh graf prestasi ketamadunan islam.... seniri mau ingat la kan....

ni tempat beraduku (kenkadang je. maleh nak panjat, tido je kat kapet bawoh).
time kasih kepade orang yang bagi shin-chan. dan arigatou kepade yang bagi light bulb tuh. alhamdulillah, muroh rezeki, orang bagi benda-benda pekdah ja, kurma la etc.. (shin-chan pekdah ke? hahaa, kalo tak pekdah, tak lunyai la bantai tuh)
eh, ape bende yang tergantung tuh? kat tepi tuh.. macam ade bakoi..
oo, ni dia:

sebab maleh nak panjang tangan letak spek and hempom ateh meja, wat la bakui. mudoh keje.
seblom tido, bace la ape-ape buku sebab siang-siang kite dah wat keje laen kan. maybe ati dah kering, so basah-basahkan dengan buku-buku tarbiyyah..
seblom tido gak, bace alMulk. tak hafal lagi.. hehee.. sebab tu bawak AlQuran naek skali..
yang lampu lak, sebab kalo ana nak masuk tido, musti dah gelap bilik. rumet seme pakat tido awai sokmo. baguih-baguih depa.. hehee.. sori ye, yang single cume 3 je, sorang dah nikah. hehee..

sape yang nikah tuh??
kite ikuti kesah pencarian baju nikahnye di bawah:

haaa.. ni la pengantinye.................... punye rumet.. hahhaaaa.
kanan tuh mak ngah, yang wat baju nikah kak syikin, rumet ana. kiri tuh lak dayah, rumet gak.

kak syikin? sape lak?
haa.. ni la bliau:

ni la kak syikin dan tunangnye, syeikh labib. nak bagitau gak ke kanan kiri?
labib nih student lughah kat al-azhar cawangan mansourah.

ni mase kuor nak hantor bliau balik kedah jap untuk setelkan hantaran and sume proses nikahnye. kuar bukak pose kat padang skali le. kiri tuh shahida syikin, rumet as well..
yang belakang, sombong gile tu ielah amar. classmate yang baek. bliau ade kete, kasi tumpang kami ke terminal. salu la tumpang kambing die.. eh, kancil die.. mecih amar!

ni la pemandangan mase nak bukak posa kat padang tuh..

classmate? ade classmate laen tak?
adeeee la.. soklan ape neh..

eh.. ni bukan classmate.. heheheeeekkkkk.. ni asiah, anak kak mariam, naqibah..

haa, ni classmate.. n kosmate..
(gambar asiah tu termasuk sebab kitorang kuar on d same day amek gambar asiah)
kanan tu daoz yang selambe gile. yang kiri tu diey yang sengal nak mamposs..
fadilah ade, tapi bliau di sisi.. la, tengok la, kat tepi ni ha..

lepas beramadhan di ump, skang mase untuk pulang. hukhuk..
ramadhan terakhir di ump............. sedehhhh.... rindu nak berbuke dalam talam dengan diey, daoz and fadilah kat sejid.. (rindu btol nih, bukan rindu sebab makan talam pree..hehheee)..
pehtu, kite salu lari balik bilik dulu sebelum isyak sebab ade orang tak mandi lagi..hehee..
salu tafsir ade je kat tangan, tapi tangan sebelah lagi kekadang terlagha gak picit-picit lettop nih.. huwaaaaa..
pehtu, bile azan, mase tu hegeh-hegeh kelam-kabut cari tudung la, stokin la ape la nak pi sejid..
rindunya ramadhan as a student nanti.. tym ni la senang kit nak fokus beribadah kat Allah. tak yah fikir duit lagi, susu anak lagi, bil tepon lagi.. gerak keje dakwah lagi.. haiiii.. ya Allah, bagi la kekuatan untuk menjadi hambaMu yang diredhai..
FULL TIME MUSLIM, PART TIME ENGINEER.. insyaAllah..

sekarang, mase untuk pulangg..
wowowooo balik kampungggg.....

naek bas ump beramei-ramei ke destinasi memasing..
tiket mesti bayar ma. no money, no bas la kat dunia kapitalisme skang nih..

student biotech 2 generasi:
from kanan, dayah maslan (mpp, pengerusi jawatankuasa kebajikan), budok mane ntoh, dayah comel (orang kuat teakwon-do neh.. jangan memaen) and zaidatul akmal (ex-mpp)

dalam 8.30am, bas gerak..
uihh, ade konvoi moto.. tak sempat nak snap, hempom jem lak.. huhu

dah nak kul 9 lebeh camtuh, berkabuih lagi hiway nih..
pahang nih, kalau siang paneh tahap leh iron baju. letak ateh tar jalan je, baju dah straight.. hahaa..
kalo malam lak, es krem kalo tengok pon takde napsu doh.. shhhheeejjuukkkk~
kalo subuh (kalo bangun subuh la) nampak la kabuih-kabuih bertebaran (bm saye dapat A1 ye..hahaaaa..tolong la caye)

setelah 8 jam berlalu, alhamdulillah.. sampei gak penang terchenta..
ape lagi, terus jalan-jalan dengan abang zafry:

ini bukan abang zafry. hahaa

tau le macam umoh, tapi takyah la tido teros kat sini dik.. mangun.. mangun copekkkkk~

rasenye kan, mase abang-abang kecit dulu, camni la depa kan?
sweetnye....... seronok tol merase beradik beradik nak dekat sebaye nih.
gaduh die lain sket, main-main terajang, sepak, baling batu, baling dalam longkang, tangkap ikan dalam parit.. huahuaa.. bezzzz.. main barbie doll sensorang kat umah tak bes gak senaqnya.. walaupon kompom lagi bersih dari main-main bende alah tadi tu la kan..

alololoooo.. sweet jugak.... tomeynyeeeee..... bile nak dapat senirik punye ek? bile dah kawen la kan.. hahaaa.. jawapan meme dalam skema syariah islamiah spm 2004. hoho.

kat megamall nih ade toilet untuk bebudaks. amat cumil!
yup, ana jakun sampai sanggup tangkap gambor.. hehe..

satu set dengan sinki.. bessss

pehtu, dah tak larat jalan-jalan, kenyang buke posa kat black canyon, kami pom pulang..

"oh, titi, ko memang sedap.. berkrim sunggoh haku tengok.. tak tertahan..
so close, yet so far away.. mengapa ko dikurung? kenape takde cage yang kucin leh bukak senirik?? mengapa??!!!!!!!!!!!"

ana: "ehem ehem! niki!"

"eh, miss universe! ops, miss syafarah! erk.. urmm.. mmmm.. saye tak wat pe.. tengok je.......
.....
............
.
.
.................
ok, ok, saye ngaku! plizzzzzzzzz, nak geget sket je, buleh la? plizzzzzzz"


ana pon maleh nak layan niki, so, kuar la ke usm yang jaraknye 5 menet je kalo nek kamben, eh myvi tuh.. tapi, myvi ade kat kay ell skang, maka kene la naek bas. dari 5 menet, jadi berejam. huh, habes mekap! cairrrrrr~

dalam perjalanan nak pi bus stop, terjupe kucin-kucin jiran neh.. ya Allah, comey gila! ri tu tengok 2 ekoq ja.. yang oren tuh seyez besaq..

"saye comey x?"

"no, look at me! i'm cuter rite?"
memasing pakat panjat. nak kuor ke, nak nunjuk body ke ntoh la.
tapi, kucen memang ske show off. espeselly kat tuannye.
sebab tuh, depa kalo dapat tangkap menatang ke hape ke, depa akan bawak masuk umah.
sumenye untuk dapat compliments dari tuan depa.
sebab tu gak, walau ngeri cemane pon keadaan mangsa csi depa, kite kene urut kepale depa and say "gud boy" or "gud girl" ke ape ke puji.. pehtu buang la mayat itu..

yang ni gak paling bes.. kaki tergantung camtuh! hahaa.. neko ngan niki ske gak wat camtuh. kucin parsi memang perangai camtuh kot.. kekadang baring stail superman.. hahaa.. comillll!

lepas lompat-lompat bas (lompat naek and turun la kan. padahal naek satu bas je),
alhamdulillah, sampai gak..

masyaAllah.. cantik, dulu kuren cantik.. kunen je..

pi usm sebab nak dating ngan my honey and pikah.
honey is my mate from kmpp, pikah kawan kat almashoor dolu. lame tak jupe depa!
due-due dah grad degree biotech usm. skang tengah wat proposal untuk sambung master and jadi RA jap kat lab memasing.
mase nih jupe depa kat protein crystallization lab, bakal projek master honey, insyaAllah.. doakan ye.
ops, yang kanan tuh makhluk Allah, tengah tu pikah, then honey-chan.

x-ray room. nak tengok struktur crystallized protein..

bile ana dekat, die gelap, bile jauh die cerah. bila honey n pikah, tak jadi pa-pa lak..
kompius tol.. adakah diriku ini buleh mengalirkan elektron-elektron ke udara?

pas sembang-sembang, anyam ketupat kit kat lab, honey bawak jenjalan.
and this one gerai je ade kat depan sejid usm. cam menarik.. waa.. meme menarik pom..

gerai arab..
memang kami wat cam gerai senirik. tengok tuh, tengok nih.
tak paham gak bace label dia, nak tanya arab tuh, die sembang lak.. tak baek nyampok orang-orang ensem, eh orang laen sembang..
meset sorang budak lughah yang dah kelik mesia, die pom tatau.. las-las, maleh la.. hohoo..

dalam tuh ade kobis bunge, lobak, macam-macam sayur la.. JERUK?! memang laen daripade laen....

ni pon jeruk.. tatau mende alah apo..

mule-mule teke yang belakang tuh TOFU. tapi, tofu itu sendiri adalah bukan bahase arab, maka, assumption neglected. yang macam tali putih kat depan tuh lak die tulih cheese.
so, belakang tu kitorang assume cheese gak.
cheese pom nak jeruk??!!

ntoh lagi apo bondo.. hahaa.. proses teka meneka ni la yang menyebabkan gerai ni riuh..

cubaan meneka oleh honey.. hahaaa

rase cam bace quran lak.. tapi ni gagap r.. takde baris.. hohooo.. ahh, bace yaasin terus la..
mesti arab tu heran "eh, ade tahlil lak ke kat kedai haku neh?"

khalid: *stat nak bace quran*
ana n honey: *nak bayar, tapi rase bersalah pulok nak kaco die sebab baru je bukak quran*
khalid: *perasan kitorang terpinga-pinga.. wat isyarat tanye "nak bayaq ka?" ye, loghat utaqa.. hahaa)
ana: is this drink delicious? (ana beli beer perisa peach. beer ni tak memabukkan. beer definisinye ielah fermented drink from malt)
khalid: macam mana mau cakap a. kalau ada epal lagi sedap.
ana n honey: *what?! die leh cakap bm! kite susah-susah cakap bi.. huh*
ana: awak boleh cakap bm?
khalid: buleh la..
ana: awak dari mane? min aina anta? (hehee, akhirnya, kekuatan Allah bagi untuk cakap barab ngan arab! kene berani bak kate sorang imam mude tuh)
khalid: wah, awak boleh cakap arab?
ana: *muke merah-merah malu sebab ade orang laen skali kat situ* syuwaiya..
khalid: oh, sket-sket..haha
ana: dari mana?
khalid: *die cam lambat sket jawab* palestine..
ana: palestine?! palestine mana? ghazzah ke tebing barat?
khalid: ghazzh
ana: oh, 'Save Gaza'! *sambil tunjuk badge 'Save Gaza' kat tudung*
khalid: oh! save gaza! *muke die hepi..*
lepas abih muamalat ngan die, ana pon wat request,
ana: nak tangkap gambar leh? nak letak dalam blog.
khalid: oh, buleh *sambil stat posing*
ana: *angkat hempon*
khalid: oh! ade lagi! Free Palestine! bendera palestine!
ana: *mola-mola heran gak. awat sonok ngat? oo, kat belakang hempon ana nih ade stiker free palestine*

die dah 2 tahun tinggal kat mesia.. nak tanye lebih lanjut, tapi ramai customer, tanak kaco dia..
terharu dapat jupe ngan palestinian.. pernah jupe, tapi kat program la. ni jupe tentibe.. dan betapa bersyukurnya dia bila tau saudara dia yang hidong tak mancung, bulu mata tak lentik, kening tak tebal, mata tak bundar, kesimpulannye bukan orang arab la, pon ade yang care. bukan ana nak riak, but we have to show we care. bukan dengan papar stiker, badge, berucap berdegar-degar depan orang semate, tapi mesti dibuktikan dengan niat dan amal. kite student yang kurang duit nih, leh je nyumbang dengan berdoa, tak gitu? boikot menyusahkan? kalo takde alternatif, takyah la boikot. it takes years to rise, mate. sabo.. insyaAllah, usahe kite yang skek ni akan menjadi pemangkin kebangkitan islam untuk generasi-generasi akan datang....

ni la penjualnye.. namenye khalid. from palestine..

ni la belakang hempon yang die ske tuh..



dah la.. tak larat nak nulih dahhhhh.. len kali kite sambung syawal pulok ye, iza biiznillah.. :)
daa.. selamat puase 6 ye sume.. dan selamat qada' pose awai-awai la bagi yang berkenaan.. hehee.. jangan sampai syaa'ban nanti lak baru nak qada'.. takut tak sempat je..

read more “Kesah Ramadhan..”

Terasing..

Posted by Syafarah Posted under - , ,

salam sume..

sape minat hilal asyraf?

ana baru kenai bliau dalam around tahun ni jugak la. adik lagi rupenye, tapi banyak dah novel dia dah wat. latest ana bace: 'Terasing'.. marathon beb.. tak larat nak tangguh-tangguh.. banyak lagi keje timbon..

Time kasih kepade DC! UHIBBUKI FILLAH! memang buku ni patut dibace oleh 'mereke-mereke' itu.. hohoooo..

(kepade sedare hilal asyraf, eh, ADIK hilal asyraf, sile bayaq komisen kat kak na. huahuaa)

"Hah, journal psm ko pom tak abih bace lagi, ni lak nak bace buku tuh. pe daa.. bile nak insap? nak jadi cam barab tym spm dulu? bwahahaaa"

hamboihhhh.. pedih woo..

ustaz lukman, maafkan hamba.. walaupon ustaz hemsem, saye tetap ske ponteng kelas ustaz.. maapkan kami~ maapkan kami~ teng tengtenggteng tengg (sambung senirik lagu ini dengan sore pompuan. untuk elakkan kaum adam nih terfitnah lak, korang bayangkan sore mak korang or sewaktu dengannyo. hoho)

"ko ni insap dalam 4.87623 saat je la. hah, sambung balik, asal ngan terasing tuh?"

1 word: SUBHANALLAH..

sangat bes!

masa mula-mula memang bosan sket sebab dah buleh agak Zaman tu ade kaitan dengan Homurodama, dah agak Zaman tu akan tergelincir, dah agak kuarge Tengkus tuh and Saifullah bahgie nak mampuih sebab lahir dalam kuarge yang dah ditarbiyah (sebab, tak sume orang lahir dalam kuarge camtuh kan? mencabar kan?).
so, permulaannya KLISE.

tapi, bile dah sampai klimaksnye, kat tengah-tengah buku tuh, adrenaline meningkat. tak senang duduk. sat gelak sensorang, sat jerit, sat "UHH!", sat "AHH!", sat kalih kanan, sat kalih barat daya etc. memang suspen dan thrilling.. peluh-peluh bace (sebab kipas angin slow.. hohoo)

part-part jiwang die, yang mula-mula memang KLISE gak. memang dah buleh agak, TAK KAPEL, TAK BERCINTE, TAK LUAH "I LAP U" "U LAP TINGKAP" etc. bla bla......

tapi, part jiwang las-las tuh memang bes jugak la. memang sengih sensorang gak la (sebab umah memang takde orang.. sedehhhh). SWEET sangat! memang baitul muslim camtuh yang ana impikan.. cencewahh~.. ramai lagi impikan camtuh senornye kan.. :p

ade jugak hilal asyraf cube terapkan nilai-nilai politik. media diputar belitkan to make people believe what they want people to believe. sangat 'the arrival'.. hoho. but btol kan? haa, dah nak stat berletiaq pasai ni pulak.. stop! stop!

in a nutshell, buku nih gabungan habiburrahman el-shirazy + siri salma (bace mase sekulah rendah.. manyak woo kumpoi.. mase tuh rm2.50 jek seketul) + enid blyton (famous five bla bla) - j.r.r tolkien - j.k rowling - stephanie meyer. hahaa.. memang takde watak pakai spek bulat, takde watak janggut panjang sangat sampai lutut kaler putih, takde vampire yang hemsem (kunun. ngape ntoh ramei ske si mamat robert pattinson tuh). memang evolve dalam dunia realiti yet, quite impossible in some scenes..

"uihh, ya ka?! bes btoi na?! hang rekemen buku ni kat sapa?" --> sile bace dengan loghat utaqa pekat piau habiaq kaw punya (ye la, salunye orang utaqa yang kaber-kaber sleng nih bila dah excited, dia kuaq habih suma topeng-topeng dia. haha)

ana rekemen buku ni kat sume orang. tapi, amat sesuai untuk orang yang merasakan dirinya DAI'E.

JANGAN ASINGKAN ORANG LAEN YANG KITE RASAKAN AHLI MAKSIAT.
KALAU RASE DIRI KURANG BAIK, JANGAN ASINGKAN DIRI DARI ORANG-ORANG SOLEH.
KAMBING KALO HIDOP SESEKOR, LEBEH MUDAH DITERKAM MUSANG.

tak gitu?

bile diri selalu lekat kat sejid, selalu pi program, jangan rasakan diri tu baik dan tinggalkan kawan-kawan kite yang laen.

kalau pegi mane-mane tempat yang baik or majlis ilmu (konsert nasyid ke, musabaqah ke, forum ke, usrah ke, mukhayyam ke etc), ajak kawan wat pahala sekali. jangan tamak nak pahle sensorang. kompem ke pahle tu kite dapat bila pegi? pahle dosa urusan Allah taala. kite usaha je. n usaha kite itu termasuk mengajak sahabat-sahabat saudara-saudara kita yang laen turut same mengaut redha Allah tersebut.

"ko dah nak stat berleter la syafarah. baik ko tekan je button publish post tu skang"

hahaa.. ok.. ampunin buk....

maka, bes la buku ni.. thumbs up!

p.s- sori.. takde gambaq lagi.. hempon nih takleh transfer ke lettop ngan gigi biru. nanti ade gambaq baek punya, insyaAllah..

read more “Terasing..”

EPI BESDAY lagiiii!!

Posted by Syafarah Wednesday, September 16, 2009 Posted under -

salam sume..

besday sape lagi? ri tu dah safwan.. ade lagi ek??


16 September 1952....
lahirlah sorang bayi yang chinese look, sepet, putih melepak, darah siam sebab ibunye siam, dan seorang laki (of kos la)..
24 tahun kendian, bliau kaweng ngan cik saarah awang dan tahun tu jugak dikurniekan kembor: sazrul zakri sama sazrul azri..
umo 28, istrinye melahirkan sorang lagi bayi yang same sepet cam daddynye, zafry..
ketike umo bliau 35, akhirnye, penantian selame 7 tahun tlah membuahkan hasil (ayat amat tak seswai.hoho).. bayi perempuan yang comey giler, sepet skek macam daddy tapi bulat skek macam mummy pom lahirrrrrr..

lelaki yang dimaksudkang dalam karangan di atas ielah......

EPI BESDAY to
AYAH
YANG KE-57!!

kami anak-anak doakan kesejahteraan ayah.. thanx for bringing us up..
(thanx sebab bagi anak las ni tenguk dunia kat spital swasta.. hahaakk! abang-abang kat spital kjaan je.. bwahahahaa)
hope cepat sembuh..


read more “EPI BESDAY lagiiii!!”

coz saye budak engin..

Posted by Syafarah Posted under - ,

salam sume....

oh, tidakk! sejak jupe bideo pasal centre of earth is makkah (post sblm nih), ana dh gila cari saintifik proves dalam alQuran. sebelum ni bace dalam buku-buku dr.zakir naik etc, tapi pasal embryo, receptor bla bla. sekarang, tangan gatai nak wat calculations lak.

so, terjupe site nih yg amat bes. sebab ape? sebab leh kire-kire untuk velocity untuk light dan malaikat. sangat bes! tapi, penin gak la.. hehee.. but, worth it! iza biznillah, iman meningkat..

bawah ni link:

http://speed-light.info/

  • untuk banyak bukti saintifik berkenaan relativity (mari mengireee), astrophysics (masyaAllah.. pasal uniberse) dan macam-macam lagi

http://speed-light.info/speed_of_light_12000.htm
  • haaaaa.. heaven untuk dak-dak engin. cuti-cuti neh, jangan bior otak karat ngat. hahaa (padahal otak ana ni yang dah karat.. 1+4 berape ek?? aisey, kakeleter x bawok balik pulok!!). nescaya, kakelater korang pon karat gak sebab dua miggu cuti dok pekasam dalam laci hostel..huhuu
  • alaaa.. bukan dak engin pon leh gak tengok. ilmu Allah kan manyakkkkkkkkkk gilak. sile-sile la cedok.. jemput..
hope, link ni mampu tingkatkan iman kite yang sedia islam, dan insyaAllah sahabat-sahabat non-muslim kat luor sane tuh dapat hidayah.. ameennnnn..


read more “coz saye budak engin..”

Makkah centre of the earth

Posted by Syafarah Tuesday, September 15, 2009 Posted under - ,

salam sume..

found interesting video on youtube regarding magnetic field of the earth. sekarang ana tengah cari journal pasal kajian hajar aswad dan magnetic wave nih.. insyaAllah kalo dapat ana upload kat sini.



SUBHANALLAH!!
MASYAALLAH!!

read more “Makkah centre of the earth”

Buat insan bernama.................. baca la luahan ati ku..

Posted by Syafarah Monday, September 14, 2009 Posted under -

salam sume..


walaupon ku tahu
kau tak akan membace lagi blog x seberape ini,

walaupon ku tahu
kau tak akan mampu lagi mereply entry ini,

walaupon ku tahu
kau tak akan mengetag diri ini,

walaupon ku tahu
kau tidak akan membelanjai diri ini udon chicken tom yam black canyon,

tapi, diri ini tetap ingin mengatakan:



SELAMAK HARI JADI
KEPADE

SAFWAN ARIF BIN SAZRUL AZRI

YANG PERTAMEEEEE!!!!!

~14 SEPTEMBER 2009~

dah besor anak sedare ucu yang sorang nih..



"yo, wassup? pe tengok2??"
alololoooo.. comeynye...... ngap! haa, sape suh tomey ngat, kan dah kene geget ngan ucu..

"alaa, papa.. jangan dukung2 camni.. malu r kat aweks depan nun.."

"mama, pe tuh? laa.. Bacillus megaterium ke.."
(haha, safwan genius. leh tgk bacteria 45juta batu dengan mate kasaq je.. caya la!)

epi family hendaknye.. insyaAllah..


safwan, nanti dah besor, jangan wat karangan camnih tau...
nanti cekgu nak jupe.. xbessss..

ucu doakan safwan bakal menjadi mujaheed yang tak putus2 berjuang di jalan Allah..
bior tak feymes kat makhluk dunia, tapi biar populer di kalangan makhluk langit sane..
cayang safwan!


p.s- gambaq2 cun credits to nuli photopages (oo, kate anak sedara haku mr.serius ye. huh.. hanye ucunye je leh kate dimikian.. huh)

read more “Buat insan bernama.................. baca la luahan ati ku..”
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget