"Selamat pagi, cekgu!" sile nyanyi cam kelas upin ipin ok

Posted by Syafarah Sunday, January 3, 2010

Salam sume!!

Lame gile tak update. Bukannye ape, selame ni ana demam, sakit-sakit, kurang sihat. Ana kene penyakit MUB (Malas Update Blog). Agak teruk laa.. Bukan tu je, ana juga disyaki terkena virus BBNPL (Berat Backside Nak Pi Lab).. Agak serious gak la.. huhuhu.. Doakan ana cepat-cepat sembuh ye.. Ameen ya Rabb..

"Bagi setiap nikmat ada kunci yang membuka dan menyelaknya. Kunci pembukanya adalah sabar dan kunci penyelaknya adalah malas".


"Ape ko dah wat weh lame tak ngupdate nih?"

Mmmm, nak kate banyak, tak layak pulak kan sebab rasenye Ahmadinejad lagi banyak kije nak setel. Nak kate bizi gile, Rasulullah sallallahu alaihi wa sallam gerenti lagi bizi yet leh sebar Islam ke seluruh dunia. Ntoh la, time management teruk dan banyak main-main rasanya..

Alhamdulillah ana dapat job, tak mintak tapi kawan ana, Pjal (batch ana, tengah LI, student Kejuruteraan Awam sini) rekemen ana. Ana ditawaq/maniskan jadi cekgu bahasa inggeris untuk anak-anak Ustaz Is dan Kak Dayah. Ustaz lecturer kat KMPh (Kolej Matrikulasi Pahang) dan salu ceramah kat Pahang. Kirenye hebat la ustaz!

So, ana ziarah-ziarah dulu adik-adik ana ni. Taaruf, tengok buku-buku yang dah ade, cek silibus dan MAKAN!! Hehehee.. ana kagum dengan Kak Dayah sebab olmos sume perhiasan dalam umah, beliau yang buat. Takyah beli barang mahai-mahai untuk dapatkan Baiti Jannati yang cantik. Macam-macam poster tarbiyyah Kak Dayah tampal: doa masuk tandas, care-care amek wuduk, doa macam-macam lagi la blabla. Suasana yang sangat mendidik!!

Adik-adik yang ana kene ajo ade 3: Kakak (8tahun), Kak Ngoh(7tahun) ngan Kak Chik(5tahun rasenye). Kakak dan Kak Ngoh sekulah SJK (C) ok, mandarin cam ujung chop stik je la! Pin yin-pin yin nih dah tak maen la. Bace komik mandarian gituh! MasyaAllah.. kalo ana: wo bu shi tao lorrr..

Dan, dengan izin Allah, hasil didikan baitul muslim nih walaupon telalu awal untuk dilihat hasilnye, tapi nampak la benih-benih bunge mawar lawo beduri kat sini. Hehehee..
Baby (anak bongsu, comey!) nanes-nanes dalam buaian, Kak Chik kat meja makan, tengah makan dengan taksubnye mee bandung, terus berenti makan and pi ke buaian, henjut-henjut bagi Baby tido.. MasyaAllah.. Sangat betanggungjawab.......... Malu eden..

Ana sian sebab kelas ana 9am Sabtu dan Ahad. Depa lak ade sekulah Isnin sampai Jumaat, ade tuisyen malam-malam lak. Ana tanye la, "is it ok if they've classes during weekends? tired won't they?" but then their mum said ok, fine. They actually like it! Plus, eager to see their not-so-great teacher as well.. Wadduhh.. Semangat betul adik-adik ni!!

dan Thanx to Ipah and Yam sebab teman gue jupe adik-adik!
Dapat makan kan? Takyah la belanje dahh.. heheheee



Yam sangat suke menonjolkan sifat kunun keibuan bliau. huh.
and she's #6. I'm #10!! huh lagi Yam..

Ipah, she's #4 on my pesbook frens list.. heheee..

Kak Dayah and Baby..

This is Kakak. Ok, follow after me ya kids.. This - is - Ka - kak..
GOOD!! ngahahaaa

Garang bebenor kerlingan Kak Chik. Teacher suh senyum je.. Ade teacher suh makan sempoa tuh? Tak kan??
Kak Ngoh menten ngan senyuman manjenye. aww~


Semoga Allah memberi kekuatan kat adik menuntut ilmu kerana Allah..
Dan doakan ana ikhlas mencurahkan ilmu yang Allah pinjamkan kat ana ni kepade adik-adik kite nih..
Ameen ya Rabb..

6 comments

  1. melatidaisy Says:
  2. salam kak ..

    sihat? hehe..
    mulai rini kene panggil teacher la ^_^

     
  3. Syafarah Says:
  4. salam dik melatidaisy,

    alhamdulillah, kheir.. dik?

    hahahaa.. segan la.. teacher tak bertauliah nih.. panggil kakcomey pon sudah memadai.. ngeheheeee

     
  5. wo bu shi tao lorrr tu maksudnye:

    woi budak bile nak lanje sushi kueytiao tanak lorrrr

    betul kan? maleh nak bangge. takat bahse madarin.. puh, celah gusi jela weh.

    nyway, mane gambo prenlist no 1 awak dalam pesbuk? apsal takde kat sini bahkan tak disebutkan plak. mane die? maneee?

     
  6. Syafarah Says:
  7. bukan la..tu bahse zimbabwe la.. hape daa.. maksud die:

    woi pehal majuk2 tak dapat ler nak lanje keni rojers berlaukkan sushi sambil bersulam mee kunen acid boroi pamie lorr

    hahahaa.. nak letak kat sini ke? kang kontrolbesi. pehtu ade nak kawenkan lagi. pehtu amek tindakan mendiamkan komen lagi. awak la letak. ngahahahaaa

     
  8. whehe:D first tym nak bagi komen kat kak syafarah
    :D:D
    [tuh je la nak ckp pon]
    ngeh3h3

     
  9. faizsolehan Says:
  10. salam ziarah..... :)

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget