Ucu Sayang Aiman..

Posted by Syafarah Thursday, March 12, 2009

Bismillahirrahmanirrahim, dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

Assalamualaikum wa rahmatullah & salam sejahtera to all,


Aiman
(Nama dalam birth certificate: Syariq Rauf)

Anak kedua kepada abang first, Sazrul Zakri dan zaujahnye, Rafiah.......
Abang Aiman, Syazwan Rafiq (7 tahun, sekarang sekolah darjah 1 kat UIA)..

Takde mood lama dah untuk update blog. Nak ellaborate apa-apa regarding 'Pemergian' pun idea tak sampai.. buntu.................. (Post pasal Kampung Orang Asli dah lama tulis, just baru nak post je sebab connection tak baek).

Neko (kucing ana) ilang Februari lepas.. huhuu..

Kalau sapa-sapa kat UMP ni tengok ana, cam epi je kan?
Ye la, selalu ana remind myself: "Tak payah nak ngeluh-ngeluh, ungkit-ungkit. Ada orang lagi susah ujian dari kita. Ada yang takde mak, ayah, adik-beradik etc............................... Allah's plan is greater. Right, Syafarah? That's better for Aiman................."
mm, well said then to be done, right? tapi, since ana already in this shoes, i'm already dealing with it, not just saying anymore..............................

................................Nak tulis ape lagi ha?................................................................................................

4 comments

  1. sangat seronok bergaul dgn org2 asli. sbb mereka lain dr kite. kite leh bljr byk bnde dgn mereka.len kali klu ade lg,kite g ek syafarah

     
  2. insyaAllah za! nnt kite p ngn kete sendiri r.. ok??

     
  3. asalamualaikum ya akhi cukupmenarik perhatian saya dimana anda menggambarkam kehidupan dengan pohon dan unsur pendukung dalan beragama...

    namun ada yang menurut saya sangat tidak kalah penting yang tidak anda gambarkan yaitu hukum fiqih dimana batasng ( ibadah ) klo tanpa hukum fiqih maka bentuknya tidak akan karuan, dengan begitu pohon itu tidak akan terlihat indah ...

    wasalam syaikhan..

     
  4. waalaikumsalam..

    syukran alaik 'an sharing the info! insyaAllah akan ana tambah dalam entry tu..

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget