Tahniah untuk peminat Arsenal!

Posted by Syafarah Monday, November 30, 2009

salam sumeeeeeee..

hahahahaakk dah lame x update.. rase sangat boring bile x update. tu la, xramai visitor pom blog nih kan. n mintak maap sebab dah lame x update, mintak maap sebab tak dapat menjadi da'ie yang baek, mintak maap x dapat jalankan amanah dengan sepenuh perut..

dah lame x update, tentibe update lak ngan kopi paste, pehal kan. tapi, takpe la.. bateri nak kong nih. sampai ump, baru charger menunjukkan ciri-ciri kerosakan akhlaknya.. ishk2.. ape nak jadi nih?!

ana dapat emel nih daripada en.jo, lecturer fakulti kejuruteraan elektrik dan elektronik yang sedang melanjutkan phd kat warwick university..

__________________

Assalamualaikum,


Khas utk peminat Arsenal. Tahniah! anda memilih team yg tepat diatas alasan Arsenal ada insan beriman kepada Allah swt.. (pilihan berlandaskan syara').. Nanti kalau ada yg tanya kenapa anda menyokong Arsenal? Katakan anda menyokong Armand Traore seorang muslim yg beriman hanya kepada Allah swt..


'Riadah towards Ibadah' kerana Allah swt..


selamat menghayatinya. .




Nama Armand Traore mungkin tidak sehebat Nicolas Anelka atau Robin van Persie dalam jagat bolasepak dunia. Tapi bersama dengan kedua orang itu, Arman Traore adalah seorang pemain bola Muslim di Liga Primer Inggris (EPL).

Ada sesuatu yang lain sekarang dalam cara berfikir pemain Arsenal yang mulai sering dimainkan oleh pelatih Arsene Wenger. Ia akan menghapus seluruh tattoo di tubuhnya.


Alasannya, karena Islam—sebagai agamanya—telah melarang tattoo di sekujur tubuhnya.


"Saya akan menjalani pembedahan pada akhir musim untuk menghilangkan tattoo," katanya kepada Arsenal Matchday.

"Saya berencana untuk melakukannya di musim panas. Mereka (para doktor) akan menempatkan saya di bawah anestesi (bius) dan kemudian melakukan itu semua, dan ketika saya terbangun semuanya akan lenyap".


"Perlu sedikit waktu pemulihan jadi saya akan melakukannya pada akhir musim bolasepak."


Traore, 20, merasa bahwa memiliki tattoo adalah kesalahan besar, dan ia menyesal untuk itu.


"Kalau saya telah menjalani agama saya dengan benar sebelum saya memiliki tattoo, saya tidak akan pernah memiliki tattoo," jelasnya.


"Saya fikir itu salah satu kesalahan terbesar dalam hidup saya, tapi saya akan mencuba memperbaikinya.

"Saya telah mendapatkan manfaat agama saya secara peribadi dan dalam karier saya. Saya selalu menjadi seorang muslim tetapi saya tidak benar-benar berlatih untuk itu, saya hanya berkata kepada orang-orang ‘saya seorang Muslim'. Ini merupakan perkembangan secara bertahap".


Anda betul, Armand. Tattoo memang dilarang dalam Islam. (sa/goal).

_________________

subhanallah.. bila hidayah Allah bagi, macam-macam kite sanggup berkorban.. sume kerana ingin menuju mardhatillah.. teringat lagu Rabbani "bila nur melimpah di hati".. lalalaaaa.. manusiaaaaaa ituu bangunnnn.. dari alam, kegelapannnn.. oh! tak buleh! bateri tinggal 26 minit!! ok, pi dulu na..

daa~..

salam..

12 comments

  1. cayalah arsenal!

    *tentibe jer rasa minat bola*

     
  2. Syafarah Says:
  3. hahaa.. minat orang maen bola, xbleh ke?

     
  4. goooooooooooooooooooolllllllll!!!!!

    *tibe*

    freh-o-range and two others like this

    *hik2*

    Subhanallah, Hidayah milik Allah..

     
  5. Syafarah Says:
  6. yeayyyyy!!

    yup..hidayah milik Allah..kite same2 doa supaya Allah tak membolak balikkan hati kite selepas menerima hidayahNya..

    skema kan??

     
  7. skema la kome nih. nasib baik aku tak termasuk dalam golongan2 skemapejabatpos macam korang ni.

    *berasa lega sambil mengusap2 dada*

    *kenapa kena ada star ni didepan dan blakang ayat?*

    *sape punye keje asal2nye ni?*

     
  8. Syafarah Says:
  9. hahahhhahahaahaa..salunya,orang skema xkan ngaku die skema. ntoh, sapenye keje ntoh. paah kot? eh, sape paah? hamboi2, ade name manje nampaknye farah ye..

     
  10. *muahaha*

    *silap!! bukan korang ok, SORANG jek yg skema. sy cume gune ayt prototaip..cis,apakah itu prototaip??*

    *ntahnye..sape yg memulakn kekejian meletakkan star di dpn dan di blkg?*

    *paah? sape tuh?dan sape yg menggunakan pkataan itu?? nak taqdim bley??*

    ****************

     
  11. Syafarah Says:
  12. buley! sile la taqdim bliau.. taqdim die jadi fasi. mesti hancuq dak2 tuh..sian depa.. ishk2..

     
  13. paah.. bisin la awak ni. diam sket bley tak? tak nampak ke syaf tengah tido ayor lior meleleh membentuk peta ump tuh? kang dia tejaga kang susah plak saya nak bancuhkan susu kat die. hahaha.

    tak men la jadi fesi. orang2 bawahan ni tak stendet. saya hanya menerima jawatan pengarah program dan keatas je. harap maklum. hahahaharukisuzumiya.

     
  14. Syafarah Says:
  15. eleh.susu awak wat rase cam mee kunen,xbesh! btw,awak kompius air liur awak ngan saye ke?air liur awik busyuk sampai ke uganda tau!bukan peta ump jek, peta bima sakti pon air lioq awak mampu wat.hahahaa..

    dah laa.pi format pc lekeh. windows7 kan.nanti share2 la kit pasal tuh.

     
  16. Penduga Arus Says:
  17. ARSENAL 4EVER=)

     
  18. Syafarah Says:
  19. @Penduga Arus:

    salam..honestly,ana dari matrik ske man.u. tapi dah masuk ump,astro xde,sports channel kat umah pon dah potong,makanya minat tekubo begitu sahje..

    tapi,kite sokong siapa sahaja saudara kita yang bersusah payah menanggung ujian dalam menggalas misi sebagai seorang muslim berjiwa dai'e.

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget