Visa untuk pelancong ke, pelajar ke atau Vissaliny?

Posted by Syafarah Tuesday, December 15, 2009

salam minna-sama..

Pade suatu ketika, Masita Md.Isa telah menceritakan sesuatu. Pengalaman ngeri Dila Sakura diganggu Incek Pocong menjadi juadah pencuci mulut laser, eh mulut manis eh, mulut-je-la-senang kami malam itu. Wadduh wadduh, dah le ana sensorang je kat bilik cuti sem ni sebab DUA rumet kesayangan takde. Ye la, name pom cuti kan. Masita cerita tu mase ana betol-betol baru sampai UMP, tak sempat nak tido lagi le kirenye (bas kalo dari utara ke Pahang salunye insyaAllah sampei sini waktu subuh). Maka, ana pom tido la di bilik PUAN Zila. Bliau pom tido sensorang.

Beberape minggu kendian, cerita pengalaman gelap tu dilopakan begitu sahaje hingga menjilat lutut. Dah xde perasaan sangat, tapi dah jadi cam habitat kan, tetiap kali nak tido je, musti pi bilik PUAN Zila. PUAN Zila lak memang sem ni sensorang jek. (tapi boring gak, kalo sembang ngan laki die, lomentik bebenor. Nak bagi I jeles ke Zila? xjadi leeeee).

Minggu itu,

________________

Truut trruuttt (Oo, camni bunyi kentut rupenye..) <-- Ehem, bunyik hempon, ok. Ringtone lagu Inteam.. hikhikk.. Meset ringtone: lagu Toyota Swift Lagenda C70, 'Teardrops on My Guitar' laen gile kan? Lagu Ukhrawi versus Duniawi..

Vissa: Capara, nak print kat bilik u. Buleh ka?
Ana: Untuk program kite kan. Buleh blaqo insyaAllah

Kreeokkk (Oo, camni bunyi korek idong rupenye..) <-- Ehem, bunyik ringtone pintu bilik ok. Ahaa, ni la keistimewaan hostel UMP. Pintu bilik ade ringtone. Korang mane tau, huh. Ok, sem depan, daftar masuk UMP k. Tak abih degree lagi? Drop out je dari U korang tuh, pintu bilik xde ringtone, u hape camtuh..

Vissa n Syafarah: bla bla blaaaa hahahakk.. blu blu blu blu huhuhukk.. (perbualan ade sedikit unsur menganyam ketupat maybe, walaupon Vissa xsambut raye. Lemang pon ade. Kami menabung lemang dalam tabung buluh untuk bayar yuran pengajian kami. Skian terima kasih)
Vissa: I datang bilik u malam-malam, u takde pom?
Ana: Saye malam-malam tido bilik Zila, kat atas je kan
Vissa: Ye ke? Apa pasai? I tido sensorang je selame nih...........
Ana: .......................................................... (terus tuko topik dengan menganyam ketupat jantung pulak)
_________________

The point is: die non-muslim.. Tapi TAK TAKUT tido sensorang. Wawawaahh..
"Ape aku takutkan senornye??" betol x?
Ana MUSLIM. Ana pecaye ALLAH tu ade. ALLAH is our Guide, Guardian. Apekehey la pulok non-muslim macam Vissa nampak macam lebey muslimnye dari ana?

Vissa hok kanan skalik.
See? Die duk kanan?! Ikut Sunnah Rasulullah sallallahu alaihi wa sallam!
Tapi, tengok niat jugak le kan. uhuk.. Vissa tak niat pom nak ikut sunnah, kompom..

8 comments

  1. sila jawap soalan berikut dalam ruangan kertas jawapan yang tak disediakan:

    1. apsal tulis kalimah puan pada zila dengan hurup beso? adakah ini bermakna awak dah hampir mengikut jejak langkah PUAN zila untuk menjadi peremPUAN? krisis identiti awak telah berakhir upenye. alhamdulillah.

    2. pocong tu boring gak duk sorang2 takde kawan. apa salahnya skali skala teman2kan dia. kan? [perkataan KAN dan tanda soal datang sebagai bukti bahawa ini adalah satu soalan. bukan ayat penyata]

    3. hakikat perlakuan zila menyembangkan diri bersama laki dia tu memang menyebabkan awak jeles kan? sila mengaku sambil menjerit2 "aku! aku!"

    4. pe barang meset tone lagu teardrops. best lagi the other side of the door. kan? [nak jugak bubuh kan tuh..]

    5. bape inggit kene bayo nak dapat visa duk ump? kan?

    6. macam pernah nampak je lemang dalam tabung buluh tu. kat mana kan?

    7. pintu bilik ada ringtone. that means bole tak nak miscall pintu bilik tu n mungkin mesej2 ke nak berkenalan? mana tau akhirnya bole taqdim dia jadi fesi. eh lupa. kan?

    8. brader kat tengah dalam gambo tu nampak smart. tapi sayangnya dia kuat tido. ish3.. bangunlah dikau dari mimpi ituuuu..

    9. nombo lapan ni dikira soalan ke tak?

    10. vissa duk belah kiri la. awak ni reti beza kiri dan kanan ke tak ni? teruk betul tindakan refleks awak ni..

    sekian. markah peperiksaan ini akan diumumkan sehari sebelum saya makan nasik.

     
  2. Syafarah Says:
  3. satu jawapan je:

    'cekgu, saye nak pi toilet. tapi xsempat la nak jawab soklan2 nih. time kasih.'

    elo,krisis identiti tu bukan saye ok. tu ielah cik f. awak kompius ke saye ngan cik f? cik f lagi comey, lagi alimah, lagi lawok.. kan?

     
  4. kali ni saya nak reply panjang..

    P.A.N.J.A.N.G.

    panjang tak? hahaha.

     
  5. Syafarah Says:
  6. xcukup panjang. ape nih? unexpected daripade seorang ustaz berkaliberated conical flask yang pulang dari zimbabwe. panjang lagi!

     
  7. yelah2..

    paaaaaaaaaannnnnnjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnggggggggggggggg..

    takkan la tak cukup lagi.. tak besyukur betoi..

     
  8. Syafarah Says:
  9. panjang gilerrrrrrrrr.. sampai sidebar untuk komen pom jadiiiiii huuuuurrrrrruuuuuuuuuu haaaaaaaaaarrrrrrrrraaaaaaaaaaa.

    ok la tuh..bersyukuq dah..

    tak rase cam lari topik ke komen2 nih??

     
  10. Mas_emerald Says:
  11. oh sayang ku caparah...

    glamer nama saya seperti tertulis dlm mykad ade kat blog u...malu tau..len kali tulis beliau bukan nama sebenar je rr


    buweekk =p

     
  12. Syafarah Says:
  13. oh benciku mas (hahaaa..dah tulih name u dalam blog i. maka, leh la benci2 kan),

    glemer ye? xbace ke kontrak yang tulih kecitttt bawah skali 68 derjah dari arah kiblat. ade tertulih "sile belanje syafarah nasik pattaya pedas seploh kuase 48 kat sinar mesra jika bliau mengglemerkan nama u seperti tertera dalam mykad di blog bliau yang cun meletop-letop bomm tuh"

    ape lagi kan, sile langsaikan kontrak itu seblum kami panggey loyer kami.. cepatttttt

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget