Messages

Posted by Syafarah Monday, January 12, 2009

Bismillahirrahmanirrahim, dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

Assalamualaikum wa rahmatullah & salam sejahtera to all,

Banyak mesej ana dapat regarding the Palestine issue. Sekarang nih bila dah ramai saudare kite syahid kat Palestine, baru la ramai yang celik.. Takpe, at least celik, daripada terus memekakkan telinga dan membisukan mulut serta membutakan mata kemudian matinya hati.

The messages

"HAMAS isytihar intifadhah ke-3 apbla Gaza dibom mnyebabkan 380 saudara seIslam kita syahid & 1750 lg cedera! Mari kirimkan doa & qunut nazilah buat saudara2 seagama kita disana! "Allahumma ya Mujriyas sahab, wa yaHazimal Ahzab, ihzimhum kaumalKafirin, wa laknat a'laiihim, wansurna a'la kaumal Kafirin"..4wd pd sahabat seakidah..Semoga Allah S.W.T melaknati & mghancur leburkn sesiapa yg memusuhi agamaNYA 2: Imam Masjid Istiqal (Prof Cr. KH Ali Musthfa Ya/qub) Mendapat Pesanan Dari sahabatnya yang tinggal di palestina agar Umat Muslim sedunia nanti malam membaca surah Al-Fath (Kemenangan) 29..Mohon disebarkan. Jazakumullah"

"Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon/Palestin, hancurkanlah rejim zionis..amin. ..."> > (Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah) Surah al fil: "A'lam tara kayfa fa'ala rabbuka bi as-hab al-fil "A'lam ya'jal kaydahum fi tadlil Wa arsala alayhim tayran ababil "Tarmihim bi hijaratin min sijjil Fa ja'ala hum ka asfin ma'kul" Lipat gandakan doa ini. Kirim kepada 7 orang rakan anda yang lain.. Maka 7 X 7 X 7 X 7 X 7 X 7 X 7 = 823453 orang akan berbuat berdoa, kemudian 823453 X 7 = 5.8 juta orang...InsyaAllah akan ikut"

"salam.pemimpin Hizbullah Syd Hassan Nasrallah meminta seluruh muslim utk malafazkan Al-Fath ayat 26-27, Yunus ayat 85,86 n 88.. mlm ini. tlg sebarkn,agar Israel hancur! Malulah kt kpd Allah jika masih x mampu mghulurkan selemah2 bantuan ini kpd saudara seagama kt..sebarkan. HAMAS isytihar intifadhah ke-3 apbla Gaza dibom mnyebabkan 380 saudara seIslam kita syahid & 1750 lg cedera! Mari kirimkan doa & qunut nazilah buat saudara2 seagama kita disana! "Allahumma ya Mujriyas sahab, wa yaHazimal Ahzab, ihzimhum kaumalKafirin, wa laknat a'laiihim, wansurna a'la kaumal Kafirin"..4wd pd sahabat seakidah..Semoga Allah S.W.T melaknati & mghancur leburkn sesiapa yg memusuhi agamaNYA.."

Makanya..

Nak caye ke tak kat mesej-mesej tu?
Terpulang la pada pendapat dan pendirian masing-masing.
But, for me, biar la mesej-mesej kat atas tu palsu ke, rekaan ke, pasu ke, ape-ape la, tu semua urusan orang yang yang bertanggungjawab tu dengan Allah taala.
Urusan kite, buat aje la. Kalau tak betul pun, still dapat pahala kan sebab bace al-Quran and mengajak orang ke arah kebaikan (bila sebarkan berita ni). Tapi, honestly, ana agak kedekut bil tepon. heheeehehee. Maka, ana buat pekasam dalam handphone, tapi menyebarkannya melalui medium alam maya ni..

Wallahualam..

1 Responses to Messages

  1. iLhAm_bEcKs Says:
  2. hamboih!!pnjg sngguh nk kne bce..
    hehe
    hey!! akk d tagged!
    so...wat tO!
    kl xwat,sy kcik ati..
    ;p

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget