JEPUN? tak mustahil kan? sume atas izin Allah taala

Posted by Syafarah Saturday, August 22, 2009

salam alaik sume..

ohaiyo gozaimasu!
genki desu ka?
genki? alhamdulillah..
ana(leh plok hybrid barab ngan jepong) nihonjin janai.. maraysha kara desu.. hiiiii
ana marayshajin desu (jin malaysia?!!)

"ape ko merepek ni, syafarah? bajet r terer bahse jepon kan"

huahua.. haah, terer sangat, kalo wat karangan 400 patah perkataan, nescaya, 284.871 kali ana akan ulang ayat-ayat di atas sahaja sampai cukup 400 perkataan. terer kan?
(teringat wat karangan time barab sekulah dulu-dulu. memang panjang la.. panjang sebab ulang-ulang perkataan. hahaha.. ye la, kite kene mengamalkan RECYCLE, REUSE, RE-apa-apa-je-la-tak-hengat untuk memastikan kemandirian spisis)

"tu la, suh belajaq, ko main-main. time kelas barab je, ko wat keje unit ko kunun. waktu len x pulok ko wat.. haaihhh.. ape nak jadi?"

nak jadi....... ARTIS! eh.. sekarang memang dah artis pom. ARTIS LAKONAN DONIA. takut la nanti time AWARD SHOW KAT MAHSYAR NANTI..
ishk, NAUDZUBILLAH dari
AWARD HAMBA ALLAH YANG ZALIM KAT DIRI SENIRIK,
AWARD ANAK DERHAKA,
AWARD PECAH AMANAH, AWARD LIDAH BERCABANG
,
n macam-macam lagi la.. burrrr..takwoootttt..

"alhamdulillah.. insap dah ko.. ha, ko nak oyak ape nih senornye? jepon-jepon lak neh.."

haa.. kesahnye cenggini:

ade student-student kite yang stadi kat jepon (Gufuku Toyama namenye) di Universiti of Toyama nak buat musolla or masjid. paham-paham la kan, jepon rege tanahnya ngalahkan sekangkang semut kat penang nih. maka, derma diperlukan..

untuk lebih details, leh la kunjungi blog-blog mereke:

Gofuku Musolla
Toyama Muslim Masjid Project


ana respek gile kat sedare-sedare kite nih. muslim kire minoriti kat sana kan. tapi, alhadulillah, depa tak terikut ngan budaye-budaye sana yang ada kalanya ngalahkan artis Kayu-Suci (sape tengok the arrival, tolong la paham.. kalao tak tengok lagi, tolong la tengok.. bukak mate woo, insyaAllah).
kalau bace blog diorang, alhamdulillah, for me, amal ibadat diorang very good.. malu le, duk kat mesia pon lum tentu dapat beramal cam depa kan, kan??

so, sape-sape kaye ke, nak wat amal ke, nak tambah-tambah lagi ganjaran Allah ke, ape ke, leh la derma. diorang dah bagitau kat blog-blog tersebut tentang method pendermaan ini. :)

"fuyyoo.. respek ah! nak wat gak r masjid kat alaska lak"

ha, buleh sangat-sangat. wat atas sled je la, depa kan nomad.. huhuu.. afrika pon bleh.. sape nak dakwah sampei sane, sile angkat idong!

ok la.. ade program lak pepagi 1 Ramadhan 1430H nih..

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan! Irashai!
amikla peluang ramadhan sebagai tapak semaian tarbiyyah untuk istiqamah dalam amalan sampai hayat nafas terakhir.. KAMBATTE!

0 comments

bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget