1 Ogos 2009: Macam-macam Ada~..

Posted by Syafarah Sunday, August 2, 2009

salam sume..

1 ogos 2009, manyak bende berlaku:

1. Konsert Nasyid Antara Donia (ade Shoutul Harakah, Raihan, Rabbani dan 1 grup from Saudi Arabia.. xkenal sebab sampai situ kol 11pm, sejam sebelum konsert abiss..huhu)
2. Konsert Nasyid oleh USIM (x pegi)
3. Konsert Nasyid oleh KIPSAS (hok aloh, paling dekat dengan ump tak pegi, yang jeuh sampai shah alam pegi lak. huahua. tu namenye nak adventure. merantau negeri orang sambil lompat2 komuter, LRT, bas dan teksi. penatttttt)

4. paling bes, tapi tak pegi2 pom: PERHIMPUNAN GERAKAN MANSUHKAN ISA (GMI).
kalo tak pi, ade je gambor2nye. ana dapat ni kat emel (tu la, orang suh idop dalam JEMAAH, takmo. idop sorang2, kan tak dapat emel2 yang panas2 cengginih..huhu.. sesape yang tatau ade/tak dijemput/tak diajak pi PERHIMPUNAN tuh pon, idop le dalam JEMAAH.. payah la idop sensorang nih..)

_________________

Links ke blog dan gambar2 perhimpunan

ada link untuk ke laman

1. Gambar dari periski rakyat.com dan luahan pengalaman Zaid Ibrahim sertai demo

2. Gambar MANSUH ISA - 1


3. Gambar dari lensa DPPK Ampang

4. gambar dari Skuad Dun Batu Caves

5. gambar MANSUH ISA - 2

6. gambar MANSUH ISA - 3

7. Video MANSUH ISA - 1

8. SiasahDaily

9. anilnetto

10. pemuda sarawak

11. gambar MANSUH ISA - 4

12. Pengalaman JIM Terengganu ? - tungguuu

thanks to:

sufi mardhatillah
JIM Terengganu
jimtrg.wordpress. com
*dapat mengelakkan diri dari terkena gas pemedih mata dan semburan asid

kerna sudi share ngan kami..
________________

jenguk2 le.. pengalaman lompat si kami lompat, kite cite akan datang, insyaAllah..

9 comments

  1. f Says:
  2. g konset gak ke cik?patot cam nmpk..hehe (tipu jek)

    ana pon smpai lmbat, sbb men'join'kan diri ke demo.nak elak sekatan polis, asik ulang naek komuter, ketapi, Star,helikopter, kapal terbang, kapal layar, bot, sampan..sumelah..yg x thn 2, LRT x benti kat stesen masjid jamek. memang loqlaq, campak dlm gaung..mcm tau2 jek!

    masyaAllah, keadaannya x terkata.biarlah gmbr berbicara..

     
  3. Syafarah Says:
  4. salam..

    alhamdulillah,sempat g demo ye.semoga diputarkan balik video2 kite kat mahsyar utk buktikan perjuangn kite join demo fi sabilillah.. ade yg tak berkesempatan nak pi sbb ari tuh pon ade mukhayyam

     
  5. f Says:
  6. ana tahu,nti mst ad program laen,klo x dah lm nti join demo..nti kan mujahidah..peace!

    ada yg kata, org yg join demo ni kebanyakkan budak hingusan..g mana critanya?biarkan mereka berfikir begitu..kerna ap yg lebih penting?mardhatillah..

    salam mujahidah sahabat mayaku!

     
  7. Syafarah Says:
  8. mujahidah? cm xlayak je nak bergelar jundullah.. byk lagi perlu diperbaiki, terutamanya dari segi NIAT..

    tak prnh dengar pulak kata2 pasal hingusan cmtu.. kalo benarlah apa dikata, bukan hati diorang yg kita nak puaskan. btul kan? dunia ni kan pentas lakonan, hanya pelakon hebat je dapat award kat mahsyar nnt (pelakon yg ikut arahan Pengarah, Allah azza wa jalla)..

     
  9. f Says:
  10. golongan salafi mengatakan bahawa demo itu haram.wallahualam..ana tengah mencari info lagi tntang ini.

    tidak berniat nak tuduh sesiapa.cuma sekadar berkongsi.

    Allahualam

     
  11. Syafarah Says:
  12. salam.. tanye la ulama kt usm tuh.rmi je kan ostat/ah2 kt situ kan.or just kontek ulama kt luor.bukan nk ajak jadi pemalas,tp selalunye,diorang akan bg skali kitab2 mn diorang refer,hadith ape,then research la.takut2 kl bljr seniri tanpa guru,jd laen lak nnt, u kno wut i mean :)

     
  13. f Says:
  14. i noe..yosh! hehehe..ad tny sorg sifu ni..bakal dijawab nt..

     
  15. Syafarah Says:
  16. hehe..bgs2..tulih dlm blog tau

     
  17. Syafarah Says:
  18. hehe..bgs2..tulih dlm blog tau

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget