eXpoconvo'09 UMP

Posted by Syafarah Monday, October 5, 2009

salam..
(tajuk dah macam repot program nak ngantor ke jhepe lak.. hoho)

macam biase, let's the pics do the talking.. jom nengok!


Uninvited koje..

ari isnin camtuh,
kak syikin (PUAN syikin) kol dan tanye nak keje ke tak, bukak gerai kompiter kat expoconvo nanti. mm, sebab tengah kumpul fulus, maka ana cakap nak je lah (padahal kene jage booth jugak).. tolong abang kepade labib (zauj PUAN syikin) iaitu abang adib (ramai tanye: "dah kawen ke lom?" hahaa.. dah anak due laa korang oiiii..)

Me, Ipah n "Merohnyo mok ngohhhh.."

ari selase,
perasmian eXpoconvo'09.. tentibe je senornye terjoin. ana n my very gud fren since 1st year, iffah (antu kucen cam ana gak. kalo sembang pasal kucen, orang ingat kami sembang pasai anak seniri ka, anak sedara ka. hahaa), pi library untuk settlekan psm memasing. tup tup, junior, abu zar datang sebab cari kakeleter ilang.

abu zar: kaks, tanak pi bawah ke?
kitorang: ade hape?
abu zar: ade perasmian expoconvo
kitorang: oooo ('besnyee')
abu zar: *lepas tengok kami kurang bernapsu untuk turun* MASUK TIBI KAK!
kitorang: *terus kemas barang dengan kontrol macho walhal excited gile nak masuk tibi. hahaa. tapi tak masuk pom.. huhuu*

ye, ana la vip yang merasmikan eXpoconvo'09 nih. aihh, susah la jadi fofuler nih.. sape lagi nak ana rasmi majlis lagi? cepat, banyak lagi majlis nak p nih..

"sume final exam dan juge tests akan dimansuhkan!"
pergh, bes gile dapat menteri pengajian tinggi camni!
wa caya lah! vote for menteri yang mansuhkan exam! yeayyy~! (bernas tak idea ni? sape nak lantik ana jadi s/u kempen die? bwahaaha)

lepas berucap, ana nak merase jadi student pulak. so, ana lepak ngan student nih, namenye ipah kat bawah ni. mm, bes gak jadi orang biase ek.. (bwahahaa, ayat riak kununvip)

ni honda c70 mugen.. bwahahahaa..

kempen bumi sehat pom diwat jugak.
kalo nak bumi sehat, ngapenye ramei2 vip datang tuh, tanam seketoi je pokok tuh? untuk bumi sehat, seketoi pokok pon dah cukup le gamoknye?
aduihh, pe kate, vip yang ramei2 tuh, sorang tanam satu, simbolik gak untuk bersatu menyehatkan bumi. masuk dalam pos mortem ok.

adiahs untuk saifuddin (timbalan menteri pengajian tinggi tak silap).
yang bawoh tu cantik! bakul die unik.. leh rompak wat hantaran neh.. bwahaaa~

Kak huda
(senior, nikah ngan klasmet mase 3rd year. mase wat psm n pd bliau pregnant. but still, pointer manthoooppppppp..
nikah kerana Allah, no hal la kan..)
datang besame-same aishah!! ammat cumil! bulu mate mahal tuhhhhh.. baju merah shame ngan kak syafarah laa~

kasih seorang ummi, gelang kristal untuk aisyah, hand-made by kak huda.. ngee, nak wat gak untuk baby senirik (mak ana pernah kait baju untuk ana mase dalam uterus.. tapi sampai skang tak pernah pakai sebab kat bahagian bahu je tak bersambung.. nak pakai!)

Floating tower competition
no komen.. ana snap gambor je.. hahaaa.. ramai la dak-dak sekulah masuk..
tower sape paling berat pasir leh tampung, menang la tuh..

Jom meniage!

teruskan aktiviti bergerai keesokan arinye..

gerai ketike customer dalam population statistik menggunekan equation 5.6 law of ueki, 0.0345%.. (maksudnye, sket la)

haa, ni pulak ketike diserbu beramei2. sume nak tengok kitorang yang menjual senornye. kami kan comey2 belako.. huahuaaa~ (riak kit diey..)

nampak dr. abdurrahman nour (sudan) n dr.hayder (iraq) lalu.
hape lagi, kami yang kurang sifat malu dengan lecturer foreigner nih terus terpekik memanggil mereke.
kanan: diey, dr.hayder (ajor process control n instrumentation), dr.abdurrahman nour (fluid mechanics, peberet subjek!) n Makhluk Chiptaan Allah yang Chantekkkk (hahaa, geli bulu idong siot).
aiiiiihhhh, bile la kite nak pakai jubah ni ye diey?
ana nih, nak pakai jubah ijo degree tuh pon rase cam tak layak je.... huhuu..

ni customer yang salu dialu2kan sebab membawak ayam masak madu, teh chrysanthemum etc.. mecih yuni.. ngeh3.. alaaa, ipah pon same la. jangan majuk lak.
(yuni, kami takkan buang gambaq nih..bwahahaa)

ni bukan sebarang customer neh. sekali dia wat taiguek (ye ke ejaannye? sebut gheti r..hoho), lettop2 sekali tabik kat bliau (din nih orang kuat taekwon-do ump. wakil ump tu kire hobi la bagi die..puyoo..kembang kit)

NC datang lawat gerai. kami salu respek die sebab die salu pi gerai ka, kedai runcit ka, kafe ka tanpa perlu diescort. means die pi sesenyap r. die tanak diberi layanan vip.. subhanallah, bukan senang nak cari orang besor camni.
no wonder pernah dapat award 'the best dean in da world' (x silap la..hahaa)

Yeay, yeay, orang belanje~

bende paling bes ielah, bilamana gerai kami duk sebelah gerai kongsang ja.
hargenye, ya Allah! muroh gile! 8=rm10, 6=rm10 etc.. adui.. nak bli, duit nak simpan lak..aduih laaa....
tapi, on sabtu, abang naim (senpai mpp ump 06/07) datang..

ana: *wat muke heran, baru balik dari surau.. terkejut sebab nampak cam keney je maknusia lepak2 di gerai kompiter itu. adakah ku tersalah khemah?*
a.naim: haa, syafarah (kami saling memberi salam sembang bla bla). hah, nak abg belanja apo?
ana: uihh, tak payah la. xyah susah-susah
a.naim: laa, susah mendenye.. kan dah cakap nak blanje. syafarah nak ape?
ana: takpe la.. tanak terhutang budi dengan orang
a.naim: terhutang budi mende.

(bla bla lagi. a.naim sembang dengan kawan die, ana n diey layan customer n kekawan yang datang)
a.naim: syafarah, abg dah bayaq rm10 kat gerai nih. syafarah amek 4, diey amek 4. amek tau!

aduss.. akhirnye, dapat kongsang cun-cun pree! alhamdulillah.. time kasih abang naim!

mase pilih-pilih kongsang (of kos mate silau n tentibe rabun sebab banyak gile cantik2! julingggg~), ana bagi la kat penjueynye 4 ketul kongsang yang telah berjaya dalam sesi uji bakat.

penjuey: aih, 4 je? amik la satu lagi
ana: eh, 4 je kan? 8=rm10 kan?
penjuey: ye la, tapi dah orang nak bagi lime, tolak rezki pulak. amek cepat! kang tak bagi pulak kang..
ana: ok2.. time kaseh!

then,

diey: *baru balik dari p gerai eskrem* syafarah! abang naim cari
ana: ha? awatnyo?
diey: die nak bagi eskrem. die bagi kat diey skali *sambil tunjuk eskremnya*
ana: *dari kejauhan nampak abang naim*
a.naim: haa, nah, eskrem
ana: *eskrem! rezki jangan ditolak!* terima kaseh..

alhamdulillah.. sabtu tuh memang muroh rezki.. sorang orang palestine (duk qlate, so leh kecek qlate pekat gile) namenye nu'man, pon belanje gak, die jual tudung, kasut etc.. die kasi tudung kaler biru tuo.. weeeeeeee.. dapat mende pree lagi!

sebab ape die bagi? sebab tau pasal palestine? ramai lagi terel. sebab leh cakap skeeeet n paham skeeetttt barab? ramai lagi yang leh fasih cakap barab.. so, in a nutshel, wo bu shi tauuuuu..

esoknye lak, ari ahad, ade lagi student kor suksis lanje makan alhamdulillah, muroh rezki la kesimpulannye 4 ari nih.

kat tangan tuh la makanan pree.. walaupon singgit, tapi tetap dibelanjai, kan?
yang kiri tuh nani, konvo gak, baru abis diploma kompiter..

p.s-nak orang laen belanje.. tapi bliau tiade..

Kekanaks yang menjadikan orang ramai kompius samada ni gerai or tadika

aqif: anak 2nd abang adib.. sangat comey.. die demam, syan..
abih la kepok-kepok tu kene baju kak syafarah (kak ye, bukan makcik).
aqif nih, dengan sesape pon die nak. siap hulur-hulur tangan lagi nak (walaupon abang adib tengah dukung. hahahaa, curang terhadap bapa seniri)

kiri tu lak abangnye: abrar.
die malu-malu kit. tapi, bile maen, tak hengat donia dah. hahaaa.. BOYS..

ni lak namenye humaira. anak kak gerai aksesori wanita selang satu dari gerai kami nih.
mulutnye.. toksah kira la, banyak gile! tak paham, tapi leh gak la terime ape die cakap..
"kak kak, nak nak!"
"lkjhfrintvjrtkvvv!"
"otriuib bmngbjgk!"
haa, sume ade tenda seru kan? sebab bisin gileeeeeeee.. tak dapat ape die nak, memang hingaq laaaaaaa beberape kanopi gerai nih. dalam dewan konvo pon dengaq kot.

Koje kedue ana

ana jage booth dr. nubli.
projek phd beliau ielah biofeedback. macam efek pernafasan terhadap ketenangan gitu. panjang la kalo nak cite, maka datang la ump untuk mengetahui lebey lanjut.
projek ni salu dijalankan untuk students yang olmos nak exam, 'rempit'ers, gangster etc.
ade gak kaitan breathing ni dengan sunnah care qiam mase solat.. haa.. menarik bukan? (ayat skema dalam iklan tibi mahupun radio)

tips untuk menghadiri interview.. kepade yang dah bejaye tuh, takkan nak keje situ je, leh jadi tutor kat mana-mana ipt, so grab that opportunity :).

becoming.. pempuan sudan..
(nak jadi anak mami, tak cukup mancung lak. jadi sudanese pon ok laa..)

ni ielah sepupu dr.abdourrahman (gambaq kat atas tadi tuh).
die wat phd dalam elektrik mende ntah..
malu la die tolong pakaikan.. huhuuu

step 1: ikat je kat tengah tuh

step 2: kepak-kepak tangan kit

step 3: tadaaaaa~
anak unta tuh. jangan memaen..

ni booth 'pelajar antarabangsa'. so, ade la ramai student. salah satunye yaman. tym nih, fofuler kit sebab takde lagi pempuan yang try baju ni for dat day. sume tengok, malu la..
teringin nak jadi pempuan arab sat. hahaa. tapi, die cakap, depa pakai abaya gelap-gelap je. merah ni maybe untuk try-try kat sini ja kot.

Macam-macam adaa

cemane la mujahidat palestine angkat nih? 7kg tau!
malu je ngan diorang kan.. huhuu..

ni lak pistol dan senapang-senapang laen.. interesting..

Anak mami putih?!

ostat pozi kate ana anak mami putih??! anak mami tak cukup mancung ade la.. hahaa..
pas abih je turn ana tanye soklan, mesej berderu-deru masuk.. hohoo..
"syafarah, nak sign" hahahaa.. buleh, meh dahi tuh..
"tanya la lagi" erk, nanti al-kuliyyah jadi forum non-stop 4bulan..
"mantop soklan farah".. ustaz zuridan.. soklan tuh dah disediekan la ustaz.. saye tak alim pom..
"leh tak carikan aku sorang awek?" amboi, dah berape ploh tahun ntah tak kontek, tentibe je suh ana carikan die bini. huh..

pas abih je rancangan tuh, ramai-ramai pakat wat peace. aduihh, ana ingat tak masuk tibi peace tuh sebab ana angkat rendah je.. hahaa.. trademark tuh..

Kesah wanita dan bunga..

aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! nak bunga!! takde orang pon nak bagi.. huhuuu~
bile takde orang bagi, ana pon..:

syok senirik, amek bunga then suh anira snap.. huhuuu..

ni kak anis, senior biotek.. die dapat 2 jambak.. ana?? zero.............. huhuu

yana cekau mana ntah bunga tuh.. nak gak..

makcik nih sume nak bling-bling. dari tudung die jual, ke bajunye, ke kakeleter!
ni yang besh wat meb nih!

Bende ajaib!

1st, kite tengok si kembor dulu,
hahaa, xsangke same..
kanan ananye, kiri kinahnye.
ni mase kitorang terjupe untuk program bicara addeen ikim.

kembor sepet n baju ijo..
sepatutnye lai peng pakai kain wo, wo pakai kain lai peng.. jum tukor!

alkesah myvi lak,
ni paling bes! myvi limited editionnye! bwahahahaa!

kami di bawah naungan tuanku.. cencewahh~

hehee.. no komen.. jangan kene murka ngan tuanku sudah..

tu je.. kesimpulan, LETIH! tapi BES!

8 comments

  1. bestnye dah lama tak tengok masked rider.. tak sangke jumpe banyak kat dalam posting ni.. ade yg bunge.. ade yg bulan sabit senyum.. ni masked rider jenih keberapa ni? baru lagi dpd decade ngan double ek?

     
  2. Dyat Says:
  3. salam syafarah
    ko ada contact kedai kerongsang tu?
    nanti kasi aku.

     
  4. Syafarah Says:
  5. salam..

    @anak ostat amin:

    eh, masked rider kuat ok.powerpul gile.jgn memaen..die mude lagi la drpde chibi maruko chan mahupon ed dalm fma.

    buleh tak awk jgn merapu..xlarat dh la nk layan.. aduihh

     
  6. Syafarah Says:
  7. salam..

    @dayat:
    xde r..km balik terus pas tutup gerai.xsempat say gudbye kat makcik2 n pakcik2 gerai jiran kitorang tuh..sedeh gak..dh rase cam family dah..huhuuu.. sori ye dayat..

     
  8. f Says:
  9. kamuu nampak gemuk ah..ahaha..dan...lawa baju..bley pinjam??

     
  10. zumi Says:
  11. salam...
    owh, lepak kat booth suksis eh...
    time kami xda hmpa p sana no...bguih2...
    malu la konon...hehe

     
  12. ummu masyita Says:
  13. Salam,waa lawanya masked rider syafa.pinjam keh?
    erm,konvo UMP baru ni ada sepupu amek skroll dia.sekapai ikut belaka. saya je tak masuk dalam,tengok dari luar je.

     
  14. Syafarah Says:
  15. salam

    @f:
    hahhaaa. i dah turun berat ok lepas raye ri tuh. orang salu naek pas raye,kami je turun. 3ari fud poisoning weh.xleh makan.makan kuor,makan kuor.turun 4kg rasenye..
    nak pinjam?leh,datang la ump dalam 0.000673 saat dari skang......
    ok mase tammat.. bwahahaa

    @zumi-san:
    mase tuh je malu. skang dah ok. jum wat expoconvo balik

    @kak ummu masyitah:
    laa, ya ka? sapa dia? kot2 saya kenai senior saye. awat tak mai booth n gerai kami?hehee.. macam la kite dah kenai kan tym tuh..

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget