"saye nak jage hati.."

Posted by Syafarah Thursday, October 1, 2009

salam sume..

alert: post ni xde pekdah sangat..jangan bace kalo sayang mase anda..


"saye nak jage ati".. salu cakap camtu..
then i'm asked.. how to jaga?

banyak.. bace quran, jangan sibuk sangat dengan hal dunia..

ana sibuk dengan hal dunia.. sedang berusaha tambah fulus dan gain experience dengan bisnes dan kerja.. dari selase sampai ahad, insyaAllah keje dari siang sampai malam.. 2 keje at 1 time.. tak masuk psm dan pd..

but, Allah maha penyayang dan mengetahui, sebelum sume keje ni menempel, Allah tunjuk kat ana sorang palestinian ni kat usm (bace kat post "kesah ramadhan..") care die niaga.

ana ingat, meniage kat gerai atau booth (tempat orang2 ramai) malu la nak bace quran ke hape. nanti orang kate nunjuk lak.. palestinian do the other way round.. maybe tu adat depa kat sana, alquran di mana2.. n tu salah satu care berdakwah. ade orang stop depan kedai, kite stop bace then layan mereke. ok wut? samping membasahkan ati, poket pon basah ngan uang dari keje2 nih.

dan.. satu lagi cara untuk bersihkan and tenangkan ati....

tapi that's for me.. tak sume same masalahnye kan?

cara itu ielah........... mm.. nak jage perasaan.. buleh tak? camne? rasenye, sume orang dah tau.. dah besor2 belake kan?

entry ni takde pekdah kan?? haha..juz nak luahkan terpendam.. but only 2.9% je daripade ape yang terbuku.. kalo nak tau lebeh2 (maybe leh share kalau masalah kite same), ym la :)

2 comments

  1. salam cik anak mami putih.. haha

    huh.. menggunakan trick ayat2 saspen dan curious supaya orang nak ym ngan die.. tak bes langsung.. hahaha..

     
  2. Syafarah Says:
  3. salam..

    aduiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. putih la sgt. ustz pozi mmg ske ngenakan org..huh.malu seyh..

    hahhahaaa..saspe kan? saye mmg guru bm yg bijak (ade kaitan?)

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget