Dah leh kawen dah~ lalaa~

Posted by Syafarah Sunday, April 12, 2009

Bismillahirrahmanirrahim, dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

Assalamualaikum wa rahmatullah & salam sejahtera to all,

Alhamdulillah, dah tamat Kursus Pra-Perkahwinan JAIP.
Dah leh kawen~.. nguahahaaaa..
Betulkan niat. Jangan gatai sangat na.. bukan nak SIJIL je, tapi nakkan ILMU tu.
Tapi, ilmu tanpa amal takleh jugak kan?
Bak kate ustaz Hafiz: "Cepat-cepat sket kawen, nanti lupa lak isi kursus ni". Tapi ustaz, ana takde calon lagi. Nak kawen cemana? Mak pun tak bagi greenlight.. terpakse la amalkan lambat lagik.. huhuuu.

Ade 8 slot kesemuenye yang musti diperabihkan dalam plus minus 16 jam. Mengah seyh..

Nak tau ape pengisiannye? Terpakse la join senirik. huhuu (promosi ni.. JAIP tanak bayar komisen ke??)

Bakal bini dan ibu. Leh caye ke korang? Jangan korang dera suami udah le.. ngehhehee

Takde koje. Dah bosan sangat, nangkap le gambor ala-ala spy gitu.
Kalo tido, membaziaq RM50 lak. huh.

Majlis perasmian penutup oleh Ketua Hakim Mahkamah Syariah Kuantan.
Huwaa~.. terpakse bayangkan je jemari halus tuh adalah jemari ana and jemari yang menyarung tuh jemari tuuuttt (tak tau lagi sape.. huhuu)

Haa, ni la dalam fail yang disediekan.
Yang pen Save Gaza tuh penambah perisa jek.

Hehee.. ni buku tambahan je.
Masa ana nak beli buku ni, kat daurah bulan Januari lepas rasenye.
Mase tuh takde duit, nak pinjam kat naqibah ana, amat laaaaa Allah je tau malunye ana.
"Buku ape nak beli?" kak Hamnah tanye.
"Ade laaaa~" Muka ana dah merah (tengah sorokkan buku kat belakang).
"Haaaaa~. kak dah nampak dah.. buku kaler pink! Tau dahhhh buku ape.."
Maluuuu~. bukan ape, kak Maryam, mak ana, ustaz Hilmi sume tak kasi kawen lagi.
"Belajo abih dulu"
"Tumpu kat study"
"Bukan senang kawen ni. Banyak masalahnye"
"Pas study, baru ustaz bagitau kat bakal zaujah ustaz yang ustaz nak kat die"

Mak ana lagi la, still ingat ana umo 11 tahun.. Takpe-takpe, sekarang la nak manje-manje ngan mak ayah. Kalu dah kawen, priority kat my dear hubby dah..


K la. Setakat ni dulu. Nak siap-siap balik umah abang kat Selayang. Malam ni bertolak.
Di laen mase, iza biiznillah ana post pasal pengisian kursus nih (yang bes-bes je la)..

3 comments

  1. gadafi Says:
  2. xde calon lg ke..?
    meh aku jadi calon yg menyarungkan cincin 2..
    hehe...

     
  3. elo sis~ hng g kursus tak ajak aku skli..huhuhu~~

     
  4. salam

    @gadafi: hahahhaaa~ jd calon lom komfom jd suami. nguahahaa

    @capik: ape elo2? bg salam takley ka? huh.. jgn mara na my kazen ;p..

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget