Sentap Jiwa

Posted by Syafarah Monday, April 6, 2009

Bismillahirrahmanirrahim, dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

Assalamualaikum wa rahmatullah & salam sejahtera to all,

Junior ana, Naeem bagi macam-macam lagu from album terbaru Rabbani (Nada Murni), In-Team, Hamza Namira and Sami Yusuf.

Sebelum lagu Forever Palestine from Sami Yusuf, ade interlude. Suara adik kicik. Kata-katanya amat membekas di jiwa. Kalau Israel dengaq ni, memang cair (kalau ade secebis kemanusiaan r. Tapi musykil.. ade ke perahsaan tu lagi kat diorang????)


All your armies, all your fighters
All your tanks, and all your soldiers
Against a boy holding a stone
Standing there all alone

In his eyes I see the sun
In his smile I see the moon
And I wonder, I only wonder
Who is weak, and who is strong?
Who is right, and who is wrong?
And I wish, I only wish
That the truth has a tongue

Album baru Sami Yusuf (Without You) memang bes. Liriknye mengancam. Naek bulu roma. Ade pasal Palestine, pasal salah faham Muslim tentang Jihad (i.e mengganas kerana Fi Sabilillah etc), and banyak lagi.. BES!

4 comments

  1. Dyat Says:
  2. salam.

    minat gak sami yusuf ni.
    kna amik kat naem ni.

     
  3. emmasofia Says:
  4. Salam..

    Xsilap che Di daku de full collection sami yusuf. Sbb emma pon ade beberapa yang diberikan oleh dia. hehe..

    Hurm, isu palestine ini bermusim..Skrg ramai dah mcm melupakan mereka semula. sigh.

     
  5. salam

    @dayat: hehe, mntk la. kami tak yah mntk pom, naeem volunteer bagi. bwahaa.. biasek r, akak yg disayangi kat unibersiti ini

     
  6. salam

    @emma: hahaa, rasenye, Naeem bg kt ramei urang. bagus2..

    mm, sadly, mmg bermusim. so, skg usaha kita adalah menyadarkn semula kkwn kite ttg isu Palestine.

    Perjuangan takkan selesai sampai akhirat!

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget