1 Jam 58 Menet Sebelum Saatnya Berjuang..

Posted by Syafarah Sunday, April 5, 2009

Bismillahirrahmanirrahim, dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

Assalamualaikum wa rahmatullah & salam sejahtera to all,

Dah lame berabuk kan? Sawang dah berselerak neh ha.. adeyh, vacuum!!

Takde ape-ape nak tulih.. Banyak terjadi dalam idop ni sejak tak mengupdate: Turun naek iman, letrik ade takde cam beskut, down tahap kamenrider sebab test cam sengal, konsert Rabbani etc.

Haa, ri ni ade test Bioseparation Engineering. Besh giler.. Topik yang masuk: Precipitation, Extraction ngan Adsorption. Besh giler lagik skalik. Erk, perlu ke bagitau kat sini bab-bab yang masuk test? Korang nak amek tau ke sebenornye? Adeyh, pelek la makcik Syafarah ri ni.

Dah kul 6.02pm waktu Malaysia. Lagi 1 jam 58 menet lagik sebelum test bermola. huhuuuuuuuuhuu~.

Semalam baru kol koling ngan lelaki buah hatiku. Lelaki yang paling care pasal ana. Ape-ape jadi kat ana, bliau la antara yang gelabah. Bliau la Pak Ya, my daddy, abi, otou-chan, papa, ayah.

Brikut adalah dialog yang terpilih untuk disiarkan untuk tatapan umum:-

Ayah: Camna test? (soklan standard kalau tepon)
Ana: Yang test 1 nye result dah kuor r. Alhamdulillah, baek-baek aja. Test 2 baru je wat, ade yang tak wat lagi. Maka result tak kuar lagi.
Ayah: Camna yang dah wat tuh?
Ana: .......................................... CRE (Chemical Reaction Engineering) N** (panggilan manje kat umah. Tak leh ditulis di sini. huhuuu) dah study. Yang soklan spot, hint sume dah study. Tapi, soklan yang betul-betul super hint N** study las-las. Time test, konfiden ja jawab. Tapi bila abih, jawapan ngan kekawang tak sama.................................... Pehtu, skang ni N** kachiwa gila. Dean List tak dapat r sem ni.. Skang asek tengok movie ja. Study pom sket2 je.. Kachiwa........................................
Ayah: Laaaaa~. Mane leh camtu. Jangan putus asa..------


(Talian terputuih. Awat ntah. Beberapa minit kendian, ayah kol balik)

Ayah: Jangan putus asa na. N** kiranya dah hebat tau. Mak ngan ayah pun tak masuk u.
Ana: Ala, ayah ngan mak lagi pandai. Lagi layak masuk u. Just tak ckup duit ja, sebab tu mak ngn ayah tak leh masuk u.
Ayah: Haa, skang hang mampu, jangan putuih asa.
(tak leh r bila ayah bagi muhasabah diri nih. dah mula stat sungai kat pipi neh..baru nak tersedor duit mak, ayah ngan rakyat yang ana guna skang. harapan mak ayah lagi.........)
Ayah: buat baek-baek na. Tanak putuih-putuih asa dah tau. Sampai bila-bila ka nak gagal?
Ana: ... (kalo dah cry me a river, xkuar suara dah.. huhuu)
Ayah: Belajaq tau.....


k la, sampai sini je citer. ade lagi part-part sadis, tapi tu je la nak cite.

lepaih tu, YOSH! kambatte! ayah telah membangkitku semula dari lena!

Skang niat belajo masih lagi tak mencapai target (almaklum la, iman kering sejak 2 menjak ni): belajaq sebab Allah taala. Skang mode belajaq sebab amanah rakyat and harapan mak ayah.....

nak study sket lagi...... doakan kejayaan kami kat sini, na!

4 comments

  1. gadafi Says:
  2. aku suke bace blog ko..
    bes..

     
  3. salam,

    @gadafi: alhamdulillah, syukran. sume ni ilmu-ilmu Allah, kami pinjam jek. kami nak jadi follower blog hmp, tapi smpi skg tak berjaya sbb bile klik je kt gambo hmp kt 'folowes' kami, die jadik laen. jadik ayam ke kumbang ke ntoh la. yang pasti, tak jadi karipap. skg leh add dh kot, iza biiznillah.

    same-same kite berjuang di alam blog neh!

     
  4. hahaha... tuan hamba taw apa panggilan manja anda di rumah... hehehe

     
  5. salam

    @capik: wahai kazenku.. adeh.. biaqla rahsia. hmp jgn heboh-heboh lak. kalau orang laen tau, tak spesel dah la. huahuahuaaaa~

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget