Buat insan bernama.................. baca la luahan ati ku..

Posted by Syafarah Monday, September 14, 2009

salam sume..


walaupon ku tahu
kau tak akan membace lagi blog x seberape ini,

walaupon ku tahu
kau tak akan mampu lagi mereply entry ini,

walaupon ku tahu
kau tak akan mengetag diri ini,

walaupon ku tahu
kau tidak akan membelanjai diri ini udon chicken tom yam black canyon,

tapi, diri ini tetap ingin mengatakan:



SELAMAK HARI JADI
KEPADE

SAFWAN ARIF BIN SAZRUL AZRI

YANG PERTAMEEEEE!!!!!

~14 SEPTEMBER 2009~

dah besor anak sedare ucu yang sorang nih..



"yo, wassup? pe tengok2??"
alololoooo.. comeynye...... ngap! haa, sape suh tomey ngat, kan dah kene geget ngan ucu..

"alaa, papa.. jangan dukung2 camni.. malu r kat aweks depan nun.."

"mama, pe tuh? laa.. Bacillus megaterium ke.."
(haha, safwan genius. leh tgk bacteria 45juta batu dengan mate kasaq je.. caya la!)

epi family hendaknye.. insyaAllah..


safwan, nanti dah besor, jangan wat karangan camnih tau...
nanti cekgu nak jupe.. xbessss..

ucu doakan safwan bakal menjadi mujaheed yang tak putus2 berjuang di jalan Allah..
bior tak feymes kat makhluk dunia, tapi biar populer di kalangan makhluk langit sane..
cayang safwan!


p.s- gambaq2 cun credits to nuli photopages (oo, kate anak sedara haku mr.serius ye. huh.. hanye ucunye je leh kate dimikian.. huh)

11 comments

  1. epi besday to me! eh.. silap.. epi besday sapuangg.. [ganu sleng..]

    hahahaha.. tak tahan baca karangan tu.. macam karangan saya kecik2 dulu.. tapi dah beso2 ni rasa tak penah dah wat karangan mantap camtuh.. tulih blog pon penggunaan kosakata dan perbendaharaan sangat sikit.. nasib bek cekgu BM saya tak baca blog saya.. kalo tak mesti hari2 dia nak jumpe saya sebab nak bagi hadiah novel terbaik.. hahaha..

    apepun kalau saya jadik cekgu saya mesti lanje budak yang wat karangan ni makan ABC 12 pinggan supaya dia reti camne nak tulis blog yang mantap satu hari nanti..

    bak kata pepatah switzerland:
    permulaan yang teruk adalah permulaan kepada peningkatan kemantapan yang jitu dan berkuasa tinggi di masa depan.

    dipetik dari kamus peribahasa switzerland cetakan kelapan ploh tige penulis dr. pamie hebat. haha..

     
  2. rAy juni0r Says:
  3. slmat ari rya.....

     
  4. Syafarah Says:
  5. salam

    @anak pakcik amin: hahaaa..saye rs awk nye karangan lg trk dr ni..ahahaa (jahat x? kutuk tuk guru senirik??).. thx anyways :).. safwan suke (cet, cam tau2 je)

     
  6. Syafarah Says:
  7. @ ray: ari laye only? entry pasey safwan laaa.. ok2.xpe..ucap in advance kan. time kasey! slmt bercuti untuk kamu!

     
  8. Dyat Says:
  9. salam syafarah..
    cis eksen ye..

    ni yg aku nk suruh kakak aku branak awal camni... bliau tgh ngandung skang.

     
  10. Syafarah Says:
  11. salam..

    @dayat: hakhakk..km x niat pn nk bg hmp jeles. tapi,alang2 hmp dh jeles,km pn bakaq la lg.bawahaaa.. akak ipaq sulung km pn tgh pregnant.so,km stil mendahului hmp dgn 3 anak sedare..yg comey blaqe seperti ucu mereke..

     
  12. Dyat Says:
  13. wah 3 da?
    takleh jadi ni...

    kalu camni ak kna ada divine intervention bru bleh mng...

    ak doa kakak aku lahir kmbar 8 la cenggini...

     
  14. Syafarah Says:
  15. @dayat: suppose 4 la, tp sorg dh pegi dulu mase umo die 4thn.. kembaq 8??!! km doa akak km kembaq 4blas n akak sorg lagi kembaq doblas n kami.. erkk, ttbe msk list lak.. nonoo..kite lwn anak sedare je kan? hahakkkk..

    pe pon dayat, kite mahukan kuantiti juga kualiti kan? takmo ternak anak2,tapi mau didik anak2.. x gitu?

     
  16. haniey Says:
  17. wawawawawa....
    chubby nye safwan...
    same macam ucu die...
    rasa cam nak gigit je..
    ooopsss....
    terover plak...hahaha
    nway, hepi besday 2 safwan...
    :)


    sayang, bile kite nak jumpa nih??? :(

     
  18. Syafarah Says:
  19. salam

    @honey-chan: hahahaakk.. geget la.. tp,i dh rasmi dl.sangat sedap!berkrimmm je.. ek, chubby cm ucu die? hahaaa, skg ucu die dh slim, sbb pening pk proposal psm.ngah3.

    tu la.. ri tu nk jupe, tp ada hal lak. i ni asek lupa je,janji ngn tu,lopa lak dh jnji ngn ni. astaghfirullah..mm,nt kite plan len ek,insyaAllah jupe..bile cuti?

     
  20. Dyat Says:
  21. ye btul ckp anda. kualiti pnting.
    td ak cr gak buku nk hadiah kakak ak wat santapan dia tgh ngandung ni..

    n pass by buku trbaru ust zaharudin : 'untukmu wanita'...

    ak mmg pminat bliau. suka approach dia bila kupas isu.. terang satu2 n dia sulam dgn kisah realiti...

    tp tula aku flip thru... buku tu lbih ssuai ak kasi kat adik aku...

    ak nk minta syor ko.. sbb ko lbih brpengalaman n lbih mkn asam gram... bg suggestion skit tjuk2 buku utk kakak yg mngandung...

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget