suda-suda dengan sedey..

Posted by Syafarah Friday, September 11, 2009

salam sume.. :)

nampak tak smiley ateh tuh? haaaa.. tu namenye 'smiley'! (jawapan yang pastinya akan mendapat penampaq pree daripada pemeriksa ketas soklan Ph.D)

takde la.. baru je beberapa menet yang lalu, ketika mahu membayar tiket bas balik penang kat bendahari ump, terserempak la dengan Nurul Hidayah Muhamad, mah gud fren from ganu. kelasmet actually.. kitorang duduk sambil tunggu angka giliran (ya, bendahari macam bank dah skang)

_______________

dayah: sabar ye syafarah
syafarah: ha?? sabaq ape ni?
dayah: "tengok la camna"..
syafarah: oooo..eh xpe2.. dayah la yang patut lebih sabaq!
dayah: (dah genang-genang air mate)
syafarah: dayah! eh..sabaq2.. (sambil urut belakang bliau)
dayah: tak tahan bace entry tuh
syafarah: mane satu? part sajak ek?
dayah: sume-sume la. sajak tu dah penah bace. tapi sume entry tu la sedeh..
syafarah: uhuk. ok la camtuh. kami nak wat enry epi-epi la pulak. takmo dah sedeh-sedeh.. huhuu

___________

huhuu.. betapa enry dalam blog leh membuahkan perasaan begitu kepada orang laen. setiap orang kapasiti penerimaannya berbeza..

dayah sensitip sebab abahnye baru je meninggal sem lepas tak silap. sebab tuh ana kate die yang lebih patut dipujuk untuk bersabar berbanding ana. ini la raya pertama dayah sekuarga tanpa abah di sisi....

selaen dayah, 2 sem lepas, masa ana masih lagi exco kebajikang, bye (baiyinah) pulak kehilangan abahnye.. bye anak bongsu, same cam ana.. ana paham perasaan die cemane.. masa ayah ana sakit dulu, perkara yang main dalam pikiran: "mm, nanti leh la aku geng dengan bye dan dayah ahmad (rumet).." sebab, bye dan dayah anak las jugak.. dan diorang telah kehilangan ketua kuarge memasing....

capik lak sama.. tapi bliau paling latest la, baru bulan july or ogos yang lepas. betul-betul kurang dari 24 jam sebelum ayahnye pegi, ana ade tanye pasal kesihatan ayahnye. ayah kami berdua sama sebab diorang kene dialisis. die macam teragak-agak nak jawab "ok", so, ana tanak tanye banyak. then, esoknye kol 7.30 am sebelum kelas environment, cik as kol katenye ayah capik ninggal.. ntah cemana, ana nangis sungguh-sungguh sampai ana pas henpom kat kak syikin (rumet) sebab takleh nak becakap.. mungkin sebab ayah kami sechemistry.. dan dah kenai dengan capik rasenye lagi awal dari dak laki laen kat ump sebab capik kawan kepada paan (rumet mase 1st ke 3rd year)....




aihhh.. sedeh lagi.. asek post pasal sedeh je.. the point is, tanak dah pos sedeh-sedeh sejak sembang dengan dayah tadi.. tup tup, tertulih jugak.. takpe la.. bagi ana, ni adalah muhasabah bagi kite jugak.... cayangilah kuarge anda.... luahkan segala yang terpendam, jangan ego sangat nak cakap "I LEBIU DAD!" "I LEBIU MUM!" etc.. takut nanti bila kite baru nak ucap, ketika itu bibir itu tidak mampu lagi untuk membalas dengan senyuman dan I LEBIU balik, tapi sejuk................... tak bergerak......... bila kucup dahinye, sejuk.... nak peluk, tapi tiada balasan pelukan hangat seorang ibu lagi, seorang ayah lagi..............................................

sudahhh!! ok.. ok.. i'll stop here....... mane tisu nih?? keyboad rosak kang ngan hingos-hingos bertaburan ni.......

6 comments

  1. salam...cik nora,1st of all...name sy Nurul Hidayah bt Muhamad@Ghazali..jeng2.ni name yg xdpublish dlm IC.2nd...ntahla nape sebak td..mb sbb time tu kte nk byr tiket kot.pastu ayt cik nora 'touching'.3rd...citer cm xabis je.bkn pas tu kte ade borak2 lg ke??haha...kui3 ^_^
    =P

     
  2. f Says:
  3. oit...hingos!!

     
  4. Syafarah Says:
  5. salam..

    @cik dayah: 1st, mintak makhap atas kesilapan teknikal yg belaku. keybod ni haa, wat perangai lak (alasn seyh..sori ye keybod cayang)..
    2nd, tulun laa..mengapa anda mempublishkan name umah saye kpde org ramei??!!, mengapaaaa..tidaaakkk!!
    3rd of ol, hahahhaaaa.. no nooo noo.. cite yg amat praibet.. shhhhhhhhhhhhhhhhh.. smpi sembang tepi jalan, tanak org tau punye pasal..hahaa

    @cik f plak: hingos! ye! sangat macam pizza tym panas2! ya! kaler je laen!

     
  6. Syafarah Says:
  7. This comment has been removed by the author.  
  8. rAy juni0r Says:
  9. slmat bcuti...slamat2..hehe

     
  10. Syafarah Says:
  11. yo ray.. trimas.. mung juga ya..slmt cuti,ilang2kn keserabutan di hotak insyaAllah.. :)

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget