coz saye budak engin..

Posted by Syafarah Wednesday, September 16, 2009

salam sume....

oh, tidakk! sejak jupe bideo pasal centre of earth is makkah (post sblm nih), ana dh gila cari saintifik proves dalam alQuran. sebelum ni bace dalam buku-buku dr.zakir naik etc, tapi pasal embryo, receptor bla bla. sekarang, tangan gatai nak wat calculations lak.

so, terjupe site nih yg amat bes. sebab ape? sebab leh kire-kire untuk velocity untuk light dan malaikat. sangat bes! tapi, penin gak la.. hehee.. but, worth it! iza biznillah, iman meningkat..

bawah ni link:

http://speed-light.info/

  • untuk banyak bukti saintifik berkenaan relativity (mari mengireee), astrophysics (masyaAllah.. pasal uniberse) dan macam-macam lagi

http://speed-light.info/speed_of_light_12000.htm
  • haaaaa.. heaven untuk dak-dak engin. cuti-cuti neh, jangan bior otak karat ngat. hahaa (padahal otak ana ni yang dah karat.. 1+4 berape ek?? aisey, kakeleter x bawok balik pulok!!). nescaya, kakelater korang pon karat gak sebab dua miggu cuti dok pekasam dalam laci hostel..huhuu
  • alaaa.. bukan dak engin pon leh gak tengok. ilmu Allah kan manyakkkkkkkkkk gilak. sile-sile la cedok.. jemput..
hope, link ni mampu tingkatkan iman kite yang sedia islam, dan insyaAllah sahabat-sahabat non-muslim kat luor sane tuh dapat hidayah.. ameennnnn..


4 comments

  1. haniey Says:
  2. coz saya budak bio....
    camne??????

     
  3. Syafarah Says:
  4. @honey: hakhakk.. la, kn kt point no 2 tu km ckp: bkn dak engin pun bulehhhh..hehe.. km dak engin+bio.. ha, cemana tuh?

     
  5. salam...wah betul2 mcabar minda n mngagumkan..

     
  6. Syafarah Says:
  7. @dayah:

    elahhhh.. cabar minda kunun. dak dekan xyh nk berlakun rrrr.sambil makan seuq, sebelah tgn lg bsh bj ngn tgn,sblh kaki jahit bj n sblh lg wat potret muke kucin2 d ump pn dayah leh wt kn?hehee..

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget