Cabaran Beragama Generasi-Y

Posted by Syafarah Friday, May 29, 2009

dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

salam alaik..

GEN-Y?

kalau dalam wikipedia, secare ringkasnye generasi yang lahir lepas 1980. Lepas generasi Z, ntoh le ape. macam-macam le depa ni letak nama. baby boom la, spanish flu la (relationnya? baby boom=booming of babies la. tu pon mau define ka?.. spanish flu=about 50million people died from spanish flu. cause of it? INFLUENZA H1N1. dah mai balik dahhhhhh.. the mixing vessel: PIGS. relationnya? baby boom, ramai lahir. spanish flu, ramai ninggal.. xpaham jugak? pandai-pandai la wat kamus seniri)

Speakernye?


the one and only, pendakwah Malaysia yang ana respek sebab keversatilannya dan ketidakjumudannya (jumud ni kontrobesi sket. tolong jangan debat pasal isu jumud di sini ya), Ustaz Hasrizal (atau name glemernye saifulislam.. "alaa, saifulislam dot com tu la." "ooooo, dia ka" antara dialog 2 bijik hamba Allah yang saling membuat dialog)

Muqaddimahnye


Ustaz Hasrizal menceritakan tentang
.



..... jeng jeng~ bersambung lagi 2 minggu insyaAlah..

pepehal donlod kat bwh skali na, talk ustaz hasrizal..

wassalam.. n assif sangat2! xsempat dh.. donlod tau!

0 comments

bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget