YM yang bagus. Teruskan YM sayerrrr

Posted by Syafarah Wednesday, May 6, 2009

assalamualaikum and salam sejahtera..

Izinkan ana gelak guling-guling dulu. Sebab ape? Sebab ade orang nak bagi ana marah INTENTIONALLY. Kalau xde niat nak bagi marah, leh terime lagi. Bliau ni nak bagi ana marah dengan sengaje.

Tapi, sian kat die. Ana rase die ada masalah dengan MUSLIMAH TU, MUSLIMAH NI, UKHWAH TU, UKHWAH NI.

Ana pastekan kat sini bukan untuk main-main, tapi untuk MUSLIMAH TU,MUSLIMAH NI (kite-kite la ye) muhasabah diri. Maybe tak kena batang idong (ana takde batang idong, sebab idong kecik. huhhh, ishk.. syukur la sebab ade hidung, astaghfirullah), tapi kite cube elak-elakkan.. MUHASABAH LAH!

Namanya ana padamkan. nanti korang spam YM die lak..

Ana add die sebab kawan ana suh add sebab 'die nak main-mainkan saye kot'. ahaaaa~. memang MUSLIM ni ske uji MUSLIMAH rasenye..

____________________

f*******_**: awk add sy kan?

syafarahz: waalaikumsalam
syafarahz: yup

f*******_**: awk sapa?
?

syafarahz: nm sy terang g bersuluh kt tepi ni
syafarahz: *lg
syafarahz: kwn sy add awk kt ym sy
syafarahz: tu je

f*******_**: ?
syafarah?
oo
sape kwn awk?
?

syafarahz: xpa
syafarahz: xpenting
syafarahz: jemput2la msk blog sy: empoweringhearts.blogspot.com
syafarahz: iA,akn istiqamah update ngan post2 ilmiah

f*******_**: la
bitau je la
erm

syafarahz: ye?

f*******_**: nm blog pun cm x best

syafarahz: oo..
syafarahz: syukran..membina sggh kritikan tu

f*******_**: syukrn?
pe tu ?
ha..ha
x skt mane pun ht kan?

syafarahz: xpe..kl sakit ati pon,xpyh p klinik pon
syafarahz: surat cinta ade utk tenangkn ati..
syafarahz: surat cinta dr Allah: alquran
syafarahz: xpa la ye
syafarahz: kl xde apa2 penting,smpi cni je la ek

f*******_**: lau ht lembu,kmbng org nk lg,leh mkn
x de sape pun nk ht awk tu
klinik agk2 nk ke?
tp ht awk ?
marah ke ?

syafarahz: knpe nk marah?
syafarahz: lagi? ape lg nk ckp?
syafarahz: ske bc..interesting

f*******_**: tp kalau x bc
mmg de srt cnta,
xde mkna
sm je mcm srt cnta tu duk dpn lembu ,kmbng
tp x pernh nk laksana
prmpuan ni sdp bermadah

syafarahz: syukran lagi sbb bg peringatan

f*******_**: semua ny th manis dimulut
utk tnjuk die yg terbaik

syafarahz: pastu?

f*******_**: tp hakikat

syafarahz: xpe2..luah je..sy sedie bce luahan tu

f*******_**: hnya th sndwra
menipu
pura2
mnguna
quran
nama islam
muslimh tu,mslmh ni
ukhwh tu,ukhwh ni

syafarahz: lg?

f*******_**: mmg betul org kt,prmpuan penuh dgn kenafsuan hdp prmpuan

syafarahz: mm..lg?
syafarahz: kesian..mesti dh lama pendam..skrg br nk luah
syafarahz: luah lg
syafarahz: kl dh abis,bgtau la

f*******_**: awk pun sm
xpyh la manis kt2 awk tu
cb jd diri sendiri

syafarahz:

Sapa la kite kan nk hukum org. laen la kl kite Allah, kn.
maybe awk ada kenangan pahit ngn muslimah tu, muslimah ni. yg ckp ukhwah tu, ukhwah ni kt awk.
kisian awk.
kisian kt mak, kakak, adik2 perempuan n sapa2 je kuarga perempuan awk. sume pree2 kne label cmtu.kn?

sy xde kuasa utk buang sume perasaan tu dr awk. tp, pk dl sblm bertindak. sy xde hak nk bg nasihat kaw2. tp,tggjwb DAKWAH tu wajib. awk ade potensi jd DAIE' yg berjaya. tp, salurknnya ke jln yg sepatutnya.
jgn zalimi diri seniri.
semoga Allah merahmati kita semua dan nauzdubillah drpd tergolong golongan munafik.
wallahua'lam.

kalo xde lagi luahan penting dan bermanfaat, kite stop la ek.
salam.

f*******_**: awk x phm

syafarahz: phmkn sy
syafarahz: iA,sy dan muslimah tu berbeza
syafarahz: mn tau kn
syafarahz:

ok la incik DAIE' berjaya (doa tu). sy mintak diri dl. 1 las words: jgn dgr ape 'org kata', tp amik cakna ape 'Allah n Rasul kata'. biar la kt muslimah2 tu nk wat pa pon. diorang ke menentukan awk masuk syurga neraka? Allah yg tentukn.awk pemimpin. jgn biar syaitan2 tiup api neraka kemarhn kt awk. kl awk biar, syaitan2 tu la yg memimpin awk. kl awk nk kate sy hipokrit, teruskn. awk ckp apa2 pon. awk tak tentukn sy msk syurga or neraka. bkn keredhaan awk yg sy cari, tp mardhatillah. sy yakin awk ALIM sume ni. awk buat2 tak tahu sbb pd pndpt sy awk nk uji sy. sy xkesah nk lulus ujian awk tu ke x. XPENTING. sama dgn XPENTINGnya KATA2 XBERMANFAAT org laen kt sy. mmg kdg2 kite mrh, tp mrh2 ni leh dpt ke redha Allah? ape2 pon, awk ckp la ape2 kt sy, sy xkesah. n, cm sy ckp td:

semoga Allah merahmati kita semua dan nauzdubillah drpd tergolong golongan munafik.

salam
__________________

Memang silap la, ana ske menjawab. huhuuhuhh..

So, sape-sape rase die MUSLIMAH TU, MUSLIMAH NI, UKHWAH TU, UKHWAH NI, rentikan le keje-keje gune ISLAM untuk NAK BERDEBAT KE, NAK DAPAT TEMPAT KE, NGORAT OSTAT-OSTAT KE, NAK BAGI ORANG PANDANG TINGGI KE etc.

Tapi, kite bertindak atas sebab TANGGUNGJAWAB KEWAJIPAN DAKWAH.. LILLAHITAALA. kalau berdakwah ngan blog misalnya, tetibe sakit jantung, mati SYAHEED tau, iza biiznillah..

So, semoga Allah merahmati kita semua dan nauzdubillah drpd tergolong golongan munafik..

Wallahualam..

2 comments

  1. ibnu yazid Says:
  2. salam,

    anyway, dalam dunia maya semuanya unexpected. maybe we feel someone is good yet he/she is not. the way you answer him, for me, alhamdulillah okey.

    just ignoring him if you feel insulted. but for me, discussing something that doesn't drive us to perform 'amal just wasting time.

    May Allah keep us on His way to everlasting inshaAllah.

    Allahua'lam

     
  3. salam..

    @ibnu yazid: syukran jaziilan for the comment. alhamdulillah if my replies r ok.
    maybe u'r rite bout dun discuss sumthing tht doenst drive us to perform amal. but, during tht tym, Allah knows how much i wanted to stand up for muslimat he insulted. i just hope tht he'll open up his eyes bout muslimat. not all r same, rite.

    anyways, syukran jaziilan again. may Allah bless us all..iza biiznillah..

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget