Hari-hari indah hidupku.. MELANTAK~

Posted by Syafarah Tuesday, May 19, 2009

salam alaik.. (makin pemalas nk tulis salam penuh ye syafarah..huh)

disebabkan dah berabad tak update blog ana ni, maka, ana nak qada' 3 ari yang bes:

  1. My birthday, 23 April 2009
  2. Mothers' Day, 10 Mei 2009
  3. Jalan-jalan menghabiskan duit abang Day, 17 Mei 2009
Kenape ari-ari ni istimewa? haa.. memang istimewa, tapi penambah kebestannye lagi ielah: MAKAN! alhamdulillah, nikmat makan Allah bagi, jgn xsedor diri ye Syafarah.. huhuuu~

Alert: kalo rase tanak buang masa, jangan go on. tq

1. My birthday, 23 April 2009

22 April, ramai duk study untuk Process Control and Instrumentation paper (killer paper on my birthday..mm..how convenience! huh).
Tengah study ramei-ramei, then, tym 12am tuh, kak Ummi (senior kos ana) bagi adiah dlm bungkusan seraya berkata,
"nah..epi besday. ni hamper program ri tu. hehe" adey, bagi adiah sebagai adiah utk org laen.. mm takpe la, rezeki gak kn. Tu yang cekidis gula-gula dan cumi. TENKIU KAK UMMI!
Yang kilat-kilat silver tuh, jeng jenggg~. nanti ana bgtau sapa bagi. HIS gift for me ya.. woottt~

Ni la dia.. rantai rhodium (dia adalah chemical catalyst. alternatif kepada platinum) dan batu-batu tu ialah batu caves. eh, batu kristal swarovski. uihh..kilat-kilat you.
The guy who gave this to me is....... my brother, abang Zafry.
haa, antum ingat sape hah??
Bliau bagi 2 minggu sebelum besday "jangan bukak lagi. nnt meletup"
bwahahaa, ana mmg xbkk sampai besday, baru surprise kan. hihiiiikk~
ARIGATOU, ONEE-CHAN

On my besday, students tahun 3 Fakulti ana kene beratur panjang untuk sesi "Siapa cepat, dia dapat" untuk tajuk PSM (Final Projek as in u laen pggl).
Bende menyeksakan ni on my birthday as well? x ckup PCI, now this??
hehee, xpe2. dah plan awal2. Kuar PCI awal, then dapat beratur awal.
Sebab tu la ana sesuke liver je snap gambor ni sambil menyaiko mereka
"bwahhahaaa, gue dah abissss.. bwahahhaaaa, padan muka kena beratur.. bwahahhaaa lagi!"

JAZAKUMULLAH KEPADE KEKAWAN YANG XJEMU-JEMU WISH.
DAH SEMINGGU BERLALU PON, BYK LAGI MESEJ-MESEJ MASUK.. HUWAAA~
(SEBAB CONNECTION KAT UMP AGAK MEMFEDAPKAN.. HUHU)

TAPI, ADIAH?? HEHEEE.. XPA2.. DOA-DOA DARIPADA ANTUM DAH CKUP..
\(^0^)/


2. Mothers' Day, 10 Mei 2009

Abang ke3 ana, Zafry bawak makan lunch kat Hotel Green ape ntah namanya. yang pastinya GREEN.. heheeee..
Kalau tak nak pegi awai sehari sebab Japanese Day. Ade sushi sume. Tapik, ana xde, tak balik lagi dari KBAZ (konvensyen berakhirnya agenda zionis). Maka pegi la 10 Mei.. sedey2..
Ayah xdtg sebab sakit. Bro 1st ada kat Selayang le, kat umah bliau..

Ni ielah pancake. tak ingat nama apa.
Pancakenya rasa cam tepung biasa. Tapi syrupnya yang sedap.
Ada rasa aprikot sket.. nyum~

Pembuka selera ana: hutan-hutan ngan sos berbeza.
Tak ingat dah name pe sosnye.. Tapi yang paling sedap: French dressing. nyum~

actually, ni penutup ana. saja letak atas-atas.
Dalam tuh ade es krim raspberry n es krim xjd tuh. name ape ntoh.. yg keras-keras tuh, perisa lime n oren. masyamm~

Ni namenye mouth washer. atau dalam bahasa jepon: sabun mulut.
sedapppp~ Safwan ske yang ijau tuh.. (ye kot. mamanye bawak kek tuh untuk die. hahaa)

Ni abang Zafry punye koje.
Kopi campoq es krem kat atas.. cam kapuciknoh..

Char Koey Teow.. tak rase pon. ala, tepi jalan pon jual, lagi morah. huhuu. Tapi abang cakap sedap.. huhuu.. terpakse tunggu tawon depan lak..

Lobster!! 1st tym dalam idop makan! Subhanallah.. sedappppp~
manisnya lagi dari ketam n udang..
Yang tempura kat bawah tuh amat memuakkan lepas mkn seketul, sebab minyak die kan. selalu minyak-minyak ni cpt kenyang..

Ni tempura, udang goreng, ketam, ayam n daging.. nyum jugak~
udang n daging die nyum nyum. udang die makan ngan kulit sekali.
Kulit ade chitosan (buang kolesterol n lemak dalam badan. Tapi leh sebabkn lemah ingatan. mm, nak kurus ke, nak kuat ingt...mmmm)

Safwan collapse.. letih tengok papa, mama, ucu, pakcik n opahnye makan..

Ni la orang-orang yang bertanggungjawab mewujudkan Safwan:
My second bro (kembaq with 1st brother), Sazrul Azri n his zaujah, Aida Nazima

Ni lak permaisuri yang mewujudkan kami berempat dan membesaqkan kami,
Our Mother, Saarah Awang

TIME KASEH MAK!!

LUV YOU SOOO MUCH!!

At d end of the day, pihak hotel bagi adiah untuk para ibu.

Mak ana dapat: Devil's Cake (erk..takutnya nak makan. kang jd setan. huhuu. tapi sedappp~. kek coklat) dan lampu tido.. alhamdulillah..

3. Jalan-jalan menghabiskan duit abang Day, 17 Mei 2009

Selalu kalau ana balik cuti, abang Zafry akan bawak adik peberet die jalan-jalan (adik die sorang ni je. huahua). Selalu makan kat Sushi King. Namun, oleh kerana mahu merasai kelainan, kami pun merasa restoran baru bukak bout 2 months, Azuma (sapa peminat Yakitake Japan, mesti teringat Azuma Kazuma..hahaa) kat Queensbay.

Mm, honestly, Sushi King punye sushi lagi besaq dan green tea die FREE. Green tea kat cni RM3. huh. tapi interior design die mantop r.. seyez.. memang rase kat jepong. dan pembuat sushi die akan jerit kuat-kuat "IRASHAI!!" "ONEGAISHIMASU!!" "ARIGATOU!!". btoi-btoi environment restoran jepon!

dan... yang penting: HALAL!

Welkem to Azuma-desu!
eh, Irashai minna-sama!
"oi! ape main-main air! shuhhh"

Pembuka selera.. ntoh le..tak ingat.
Tapi tuna dan kat tengah yang kuning tu cheese. rasenye telur ikan yang merah tu..

Green tea yang RM3! huh!

Ni pun tuna.. nyum~

Sushi goreng.. mm, sedap sangat! rangkup! ngapppp~

Cheese handroll. Subhanallah.. sedap hingga menjilat lutut!
ade 3 bijik cheese dalam tuh. memang muak. bagi seketoi kat abang.. huh

Pizza Sushi.. RM28 xsilap. Lagi kecik dari pizza!
Dia tak wat dari dough roti, tapi dari nasik. mm~ rangkup gak!

Ni la beliau up close.
erk, mind that face and those fingers....

Main course Gary (kawan abang):
ayam, buah, dadih telur jepong n sayur-sayur.

Gary on diet. maka bliau bagi dadih telur ni kat ana.
My peberet!
Perasan tak sayuq atas sekali cam huruf 'a' hiragana?
Pernah jadi kes rebut shiitake mushroom dalam ni ngan Zila
(Zila akan nikah 23 Mei 2009, insyaAllah..doakan die ek)

Main course abang ana: Ramen.. yang pink-pink tu selalu tengok dalam dorama ja..

tadaaaa~ up close!
"Cepat-cepat, tak tahan dah"
hehee, abang tak tahan dah pegang lama-lama..

Las.. tuna jugak! hahaa..

Eh, ropenye sushi tu bukan las.. sebab: mase dah angkat sume pinggan dan bayar dah, die bagi es krim green tea. alhamdulillah, sedap sangat! Free lak tuh.. ngeeee~

Ni la bank bergerak ana. hehehee
erk, abang lagi ensem dari nih, disebabkan biasan spektrum cahye oleh atom-atom kame hame ha, maka rambut abang nampak punk. wuwaa.. cmni muke abang kalo punk.. wuyoo..
SYUKRAN JAZIILAN ABANG ZAFRY!

Dengan ini, berakhirnya siri mentekedarah ana. Diharap antum lapaq dan seterusnya makan.
So..post kali ni takde pe sangat.. juz makan-makan..
Hope you've enjoyed.. (^_^)v

6 comments

  1. huhu mesti score pci nih..kuar awai..

     
  2. ibnu yazid Says:
  3. Salam,

    Banyaknya makan. Sedap pulak tu. Terasa lapar la pulak.

     
  4. Dyat Says:
  5. salam.
    uissh... lapar plak rasa tengok Lobster tu... aku tak pernah makan lagi makhluk ni...

     
  6. salam

    @zairie: huhuu, pci la yg menyebabkn pointr xckup utk dean list. dusyum diri senirik..
    xpe, alhamdulillah, Allah bg rezeki dpt tjk yg minat sgt2, then ganti ngan mrkh pci yg kurang mengadrenalinekan..kot..ke ada laen??

    @ibnuyazid: erk..tu la..naek bbrp gram..lapaq?ana bg adiah: mkn mlm di rumah seniri selama 5 ari 4puluh malam. tadaa~

    @dayat: km pon 1st tym gk mkn. ya Rabbi, sodappppppppp~. senang je nk mkn bliau nih, kite cungkil ngan garpu, then voila! sekali cungkil, dh dpt sume isi. manisss~

     
  7. i-sYah Says:
  8. byk nyer makanan...
    nmpk sedap tu...
    bez nyer..
    biler akak nk blanje sy mkn lak?
    huhu
    r0nda2 penang (^_^)

     
  9. salam..

    @ecah: hehee..makanan je byk, yg dimaknnye sket (ayt cover berat dh naek ;p). mmg sodapppp. alhamdulillah~

    belanje?? mm, iza biiznillah, kak niat nk belanje sekretariat2 kak dulu, adik2 raksi n bbrpe org lg. tgk la cmna. kl ade rezeki, insyaAllah, adelah perbelanjaannya (imbuhan bahse yg mantap. cekgu bm, maapkn saye dgn ucapan: selamat ari guru)..

     
bookmark
bookmark

ShoutMix chat widget